najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Svetska premijera: Porše Panamera (video)

Druga generacija Porscheove luksuzne limuzine predstavljena je nedavno u Nemačkoj.

Iako Porsche nije previše odstupio od dizajnerskog koncepta iz 2009. kada je prva generacija ugledala svetlost dana, novi model je vizuelno skladniji od prethodnika, naročito kada se posmatra otpozadi.

Proporcije vozila nisu bitno promenjene, ali je zahvaljujući silueti koja sada više podseća na kupe automobil visina krova iznad zadnjih sedišta smanjena za 20 mm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 30 mm, u poređenju sa Panamerom I.

Sve u svemu, automobil je stilski više povezan sa Porscheom 911, nego što je to bilo ranije, što predstavlja plus i pomak u dizajnerskom smislu.

S obzirom da je reč o premijum sportskoj limuzini, koja će se koristiti i za duža putovanja, kapacitet prtljažnika iznosi od 495 litara, sa uspravljenim naslonima, do maksimalnih 1.304 l, sa oborenim sedištima.

Među brojnim luksuznim opcijama, kupcima su na raspolaganju i panoramski krov, sedišta sa masažerom, ambijentalno osvetljenje u kabini, Burmester premijum 3D „surround“ audio sistem…

Po prvi put, Panamera je dostupna i sa sistemom upravljanja na sva 4 točka (koji se koristi na modelima 918 Spyder i 911 Turbo).

Ova verzija u stanju je da razvije brzinu od 305 km/h, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike