Trijumfalni nastup Pettinari-jevog „superbajka“

Na „superbajk“ sceni ljubitelji „ljutih mašina“ i trka (čak i oni koji to nisu) očarani su novim „superbajkom“ italijanske kompanije Pettinari (iz Milana). Njihov najnoviji unikatan model prikazan je na izložbi „Bike Expo 2008“, koja je ove godine 14. put održana od 18. do 20. januara u italijanskom gradu Padovi.
Milan Workshop Pettinari je proveren proizvođač ekskluzivnih „superbajkova“. Novi model, pod nazivom Triumph Triple 675R, dizajnirao je osnivač kompanije Enriko Petinari (Enrico Pettinari), a pomoć u tome pružili su mu njegov otac i mlađi brat. Uloženo je mnogo truda u kreiranje mehanike i estetike ovog modela, a rezultat je prelep model napravljen u kombinaciji crvene i crne boje (s detaljima u boji srebra). Model je unikatan, ali će „fabrika“ Pettinari sigurno naći načina da napravi serijsku varijantu za širi krug zainteresovanih korisnika.
Kao osnova za dizajniranje novog Triumph-a poslužila je serijska varijanta Street Triple, kojoj su pridodate vrhunske komponente zaslužne za ekskluzivnost ovog modela. Dugačak je spisak napravljenih izmena i unapređenja, a među njima je najznačajnija zamena mehaničkog ogibljenja hidrauličnim (Ohlins), amortizera upravljača Mathris-ovim, kočionog sistema Discacciati-jevim, a na samom agregatu zamena filtara BMC-ovim i uvođenje Exan-a 3 u izduvni sistem. Spoljašnji dizajn obogaćen je efektnim stilizovanim detaljima (na ogledalima, komandnoj tabli i ostalim delovima).
Šta se krije iza prelepog stajlinga još uvek nije poznato do detalja, kao ni performanse ovog modela. Napravljene izmene ukazuju na sasvim razumljivo i očekivano poboljšanje u odnosu na bazični serijski model. Zainteresovane korisnike svakako više zanima kako će izgledati i čime će raspolagati serijski model zasnovan na ovom prototipu. U skladu s dosadašnjim poslovanjem kompanije Pettinari, neće mnogo vremena proteći do realizacije serijske varijante. To bi se moglo desiti već krajem proleća tekuće godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.