Vi i ona: smišljanje taktike

Mogućnosti susreta, upoznavanja, ukazivanja pažnje, konflikata koji mogu nastati između muškarca i žene skoro da su beskonačne. Jedan deo književnosti, muzike i umetnosti govori o tome: o susretu, udvaranju, o tome kako postaju par, kako se priča razvija, kako se voleti duže vreme, kako se rastati. I o svim izborima i osećanjima vezanim za te važne trenutke. Ovde ima toliko načina ponašanja da bi mogli stati u čitavu jednu knjigu; mi ćemo u svakom slučaju pokušati da nabrojimo neka osnovna pravila.

Jednog dana, na ulici…

Da počnemo od situacije kada su on i ona apsolutni neznanci. On je ugleda, poželi da je upozna, i počne da razvija strategiju i raznorazne taktike. Očigledno je da treba izbegavati agresivan i drzak, preterano siguran stav, prošaran frazama koje „obaraju s nogu“ i filmskim pogledima ili izrazima iz crtanih filmova: to je najlakši način da Vam se nasmeju u lice i pobegnu glavom bez obzira. A još je jasnije da treba izbegavati zviždanje za nekom ženom.

Ponovo je postao popularan, čak i kod mnogo mlađih devojaka, šamar kao sredstvo odbrane od neželjenog udvaranja. Udvarači i avanturisti koji i suviše insistiraju i koji su preterano sigurni u sebe treba, dakle, da obrate pažnju: Vaš nedostatak stila, poštovanja i delikatnosti može s pravom da Vam donese nevolje (a nadamo se i Vašem Egu).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike