U trendu

Bebe rođene u februaru posebne su zbog ovih pet razloga

Ako je vaše dete rođeno u februaru ili će se tek roditi u ovom mesecu, imate nekoliko razloga za veselje. Vaša beba posebna je već zbog toga što je rođena u najkraćem mesecu u godini.

Osim toga, zima se uskoro primiče kraju što znači da sledi toplije doba godine kada ćete moći da uživate na svežem vazduhu i u dugim šetnjama.

Statistički podaci i istraživanja otkrili su još neke razloge zbog kojih se možete smatrati pravim srećnicima ako imate dete rođeno u februaru.

1. Možda će postati košarkaši

Prema istraživanju sprovedenom na Harvardu 2006. godine, a koje je obradilo podatke o 21.000 dece širom sveta, ona rođena u februaru su sa sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tokom ostalih 11 meseci u godini.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan rođen je 7. februara.

2. Imaju dobre šanse da završe fakultet

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska deca uspešnija u testovima inteligencije.

3. Zanimaće ih umetnost

Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodolija ili Ribe, a ta dva horoskopska znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Čak i ako ne verujete u astrologiju, Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrila je podatak da su ljudi rođeni u februaru češće od drugih umetnici.

4. Možda će biti zvezde

Jedna studija objavljena u časopisu Journal of Social Sciences pokazala je da je veliki broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. Među njima su Bob Marli, Dženifer Eniston, Šakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsednika poput Abrahama Linkolna (12. februar) i Ronalda Reagana (6. februara).

5. Što god radili, biće zadovoljni poslom

Ako je vaše dete rođeno u drugoj polovni februara, anketa koju je sproveo portal CareerBuilder.com otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe najzadovoljnije na svojim radnim mestima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.