U trendu

Čekaju 12. dete i svima do sada su imena dali s ista četiri slova, sada su na mukama

Gveni Blankert i Marino Vanina roditelji su 11-oro dece koji su smislili neobičan način za odabir imena. Naime, dali su deci imena tako da su koristili ista četiri slova – a planiraju da to urade i s 12. detetom koja treba uskoro da se rodi.

Posted by Gwenny Blanckaert on Saturday, July 16, 2016

Iako nije neuobičajeno da roditelji svoj svojoj deci daju imena koja počinju na isto prvo slovo, ovo je definitivno neka nova i nesvakidašnja metoda. Ova porodica je sasvim slučajno pala u rutinu imenovanja istim slovima i otada je se drži. Deca ovog belgijskog para imaju imena koja u sebi sadrže slova A, E, L i X.

– Našeg najstarijeg sina nazvali smo po Marinovom očuhu (Alex) jer smo mislili da je to lepo ime. Ime našeg drugog sina postalo je Axel – i nakon toga smo odlučili nastaviti u istom tonu – objasnila je Gveni.

Tek nakon rođenja i imenovanja drugog deteta primetili su da je to potpuna slučajnost.

– Shvatili smo da su to ista slova pa smo odlučili da nastavimo tako – rekla je.

Gveni i Marino su 2019. rekli da planiraju da dobiju još dece nakon što se rodi deveto, kojeg su nazvali Xale.

Njihovo 11-oro dece trenutno imaju vrlo neobična imena: njihov najstariji sin od 13 godina, zove se Alex, a tu je i Axel koji ima 12, sledi Xela (11), Lexa (10), Xael (9),  Xeal (8), Exla (5), Leax (4), Xale (2), Elax (1) i Alxe koji još nema godinu dana.

Porodica od sedam devojčica i četiri dečaka uskoro očekuje bebu broj 12 i to dečaka.

– Uskoro će se roditi dečak i to će doneti konačni rezultat od 7:5. Sedam devojčica i pet dečaka – rekla je ponosna mama.

Međutim, par nema želju da ima još dece, već su srećni što će imati upravo onaj broj koji su zamišljali.

– Od samog početka postavili smo lestvicu na dvanaestero dece i toga ćemo se i držati. Onog dana kada će za stolom sedeti 12 dece, naša porodica će biti potpuna – rekla je Gveni.

Kombinacija od četiri slova inače dopušta 24 različita imena, što omogućuje budućim roditejima da se odluče za još pokoju varijaciju za 12. i ujedno i poslednje dete, piše Kidspot.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)