Dajete deci čokoladna jaja? Nakon ove potresne priče dobro ćete razmisliti o tome

Jedna od najdražih poslastica svakog deteta, naročito za Uskrs, su svakako čokoladna jaja. Međutim, jedna majka je imala stravično iskustvo nakon što je dala ovaj slatkiš svojoj kćeri.

Nepoznata majka napisala je upozorenje svim roditeljima nakon što je izgubila svoju petogodišnju devojčicu.

Britanski list Dejli Mejl prenosi da majka svoju ćerku nije mogla da spasi čak ni lupanjem po leđima. Pokušala je da izbaci čokoladno jaje kojim se devojčica zadavila i pritiskom na gornji deo trbuha, međutim ništa nije pomoglo.

Žena tvrdi i da je samo šest meseci pre bila na kursu prve pomoći i da su joj sve tehnike bile poznate. Upozorila je ostale majke da je ‘naizgled bezopasna poslastica odvukla mog anđela’.

Uskoro su se javili i ostali roditelji sa svojim iskustvima. Mnogi su se poistovetili sa ovom pričom. Neki su napisali i da žale što su ikada kupili takav proizvod svojoj deci.

Na pakovanjima mini čokoladnih jaja koje proizvodi jedna poznata kompanija slatkiša stoji upozorenje: „Opasnost od gušenja: ovaj proizvod nije prikladan za decu mlađu od četiri godine“. Iz te kompanije su izjavili da im je veoma žao zbog slučaja, ali i da na pakovanju jasno stoji da čokoladno jaje nije prikladno za veoma malu decu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike