najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Kada majka popusti: Lude frizure za dečiju sreću (foto)

Javnost je većinom zbunjena ili zgrožena izgledom šestogodišnje Meri, tačnije njenom frizurom i bojom kose. Verovatno se pitaju kakvi su to roditelji koji dopuštaju da se malena ponosi svojom „ludošću na glavi“. Ipak, ukoliko se odluči na to, zar nije bolje da se to uradi dok je dete još malo, a ne kasnije?

Pitanje je sebi postavila jedna frizerka i majka šestogodišnje Meri, koja je toliko dugo nagovarala svoju mamu da joj napravi frizuru inspirisanu jednorozima, pa je majka konačno popustila. Tada je shvatila da ne postoji bolje vreme za ludost, kada dete zaista može da ispoljava sve svoje detinje želje.

„I tako smo krenuli u akciju. Meri je htela obrijanu jednu stranu, a ostatak kose da oboji u ludim bojama. Pokušala sam je odgovoriti, ali ona nije odustajala i na kraju sam toliko srećna jer je ona jednostavno oduševljena svojim novim izgledom. Željenim izgledom.“

Merina majka se uopšte nije začudila velikom broju zlobnih komentara, ali je zato svima postavila pitanje.

„Kada odrasli ljudi nabace na glavu neki ludi stil, okolina najčešće kaže: Vidi ga – ponaša se kao dete. Nije li to kontradiktornost?“

Ko zna kakvim će se poslom moja kćerka jednoga dana baviti, u kakvu će školu ići i koliko će trebati dok je društvo ne unoformiše“? Nije li bolje da deca budu deca dok su još deca pa makar to značilo i da vole da se igraju sa svojim frizurama i stilom? To što je društvo odraslih naučeno da uniformiše druge, zašto bi se njihova merila uvažavala i u detinjstvu?

A Meri i njena majka nisu jedine koje nemaju ništa protiv dečjeg ludiranja, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike