U trendu

35. BITEF: Prateći programi

O PRATEĆIM PROGRAMIMA 35. BITEF-A

  • 16. septembra u 23h, u Bitef teatru:
    Koncert grupa „VIP“ i „Beogradski sindikat“
  • 17-27. septembra:
    Polifonija 2001. – STVARAM@DAKLE.POSTOJIM
    Projekat trening-radionica: metode rada i procesi evaluacije.
    CEDEUM
  • 18-22. septembra, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i bioskopu Rex:
    Simpozijum – Ka novom pozorištu u Jugoistočnoj Evropi
    CENPI – Centar za novo pozorište i igru
  • 24-29. septembra, Muzej 25. maj:
    „Volja za moć“ – koncept: koncert Jovana Kolundžije, performans Sonje Vukićević, narator Nikola Nešković i instalacija Nikole Rikanovića.
  • 17-26. septembra, u Muzeju istorije revolucije:
    Izložba: 30 godina nemačkog plesnog pozorišta

    „35 GODINA BITEF-A“ NA CD-U

    Tokom festivala će biti predstavljena multimedijalna monografija „35 godina BITEF-a“. Istorijat BITEF-a, na četvorostrukom CD-u, sadrži odabrane tekstualne, video i foto materijale sa svih dosadašnjih BITEF-a, uključujući i ovogodišnji.

    Cilj ovog CD-a je da bogata arhiva festivala postane dostupna širem krugu ljubitelja i poznavalaca pozorišta. Korisnici će moći da na brz i jednostavan način dobiju informacije o autorima i izvođačima, piscima i trupama, da gledaju fotografije i atraktivne video-zapise. Na taj način, ovaj CD, pored toga što je dokument o razvoju Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala, predstavlja i svojevrsni udžbenik o nastanku i razvoju avangardne pozorišne misli u Evropi i svetu.

    Autorski tim sačinjavaju: umetnički direktor i selektor BITEF-a Jovan Ćirilov, direktor Bitef teatra Nenad Prokić, glavni koordinator projekta Vesna Bogunović, stručni saradnici Vuk Ršumović, Ana Tomović i Katarina Nikić, dizajneri projekta Dejan Miletić i Mihailo Ršumović. CD je realizovan u saradnji sa agencijom „NT Soft“ iz Beograda. Projekat je imao podršku mnogih kulturnih i javnih institucija i pojedinaca u zemlji i svetu, koji su pomogli u prikupljanju arhivskog materijala.

    Engleska verzija CD-a je već u pripremi i njegovo objavljivanje je planirano za kraj godine.

    BITEF WEB PRESS

    Ove godine, BITEF nastupa sa Internet „live-link“ kampanjom, koja do sada na taj način nije realizovana kod nas i predstavlja novinu i u svetskom kulturnom sajber prostoru. Posetioci zvaničnog sajta 35. BITEF-a, koji je dostupan na adresama:

  • http://www.bitef.net
  • http://www.bitef.org
  • http://www.bitef.co.yu,
    moći će da se od 5. septembra informišu o svim programima Bitef-a (repertoar, informacije o trupama, inserti i dr.), a od 15. do 26. septembra (za vreme festivala) i prate festival uživo na internetu.

    Kampanja BITEF-a uživo na Internetu zasniva se na ažuriranju Internet prezentacije u realnom vremenu (slike, tekstovi, video-audio zapisi) – po pristizanju informacija u press-službu, a u roku od nekoliko minuta, tekstovi i zapisi će biti dostupni širokom krugu korisnika Interneta. Ono što će predstavljati posebnost jeste mogućnost gledanja direktnih video-audio prenosa sa predstava, press-konferencija, okruglih stolova itd.

    Pored web tima BITEF-a, u realizaciji projekta učestvuju i „SezamPro“, kao zvanični Internet servis provajder 35. BITEF-a, „FreeSerbia“ kao Real Audio/Video solution provider, i „Internet Krstarica“ kao zvanični Internet promoter ovogodišnjeg festivala.

    BITEF na stranicama Internet Krstarice:

  • U znaku sukoba i sklada erotike i morala
  • O trupama i predstavama
  • Repertoar

    BITEF – oficijelne stranice:

  • www.bitef.net
  • www.bitef.org
  • www.bitef.co.yu

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.