U trendu

Aukcija umetničkih dela na Bitef donatorskoj večeri

BEOGRAD – U beogradskom hotelu Square Nine večeras je održana Bitef donatorska večera koju organizuje Bitef u saradnji sa I&F Grupom, a tokom večeri gosti su imali priliku da učestvuju u aukciji Novih pozorišnih tendencija i umetničkih dela naših renomiranih umetnika Ivana Grubanova, Milete Prodanovića, Uroša Đurića i Jelene Janković, čime su postali deo Kluba prijatelja Bitefa.

Specijalni gosti večeri bili su ambasador Sem Fabrici, šef delegacije Evropske delgacije u Srbiji i glumica Nataša Ninković.

Fabrici je kazao da Evropska Unija sa zadovoljstvom podržava tako važne kulturne manifestacije kao što je Bitef.

„Sa optimizmom gledamo u budućnost kada je reč o Bitefu. Nastojaćemo da na vrlo konkretan i snažan način podržimo uspeh Bitefa u godinama koje su ispred nas.“ kazao je Fabrici.

Miloš Latinović, direktor Bitef teatra kazao je da svi okupljeni da donatorskoj večeri imaju zajednički interes, a Nataša Ninković rekla je da je veoma važno za celo društvo da postoji nešto tako značajno da nas reprezentuje u svetu kao što je Bitef festival.

„Bitef je mesto gde mnogi od nas mogu da pronađu inspiraciju i nove ideje“, kazala je Ninković.

Donatorskoj večeri prisustvovali su modna kreatorka Dragana Ognjenović, glumci Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Branka Pujić, Vladimir Aleksić, Slaven Došlo, Milan Marić, Anđela Jovanović, slikar Vuk Vidor, novinar Zoran Baranac, kao i predstavnici mnogobrojnih ambasada i kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.