U trendu

Berlinska publika nagradila srpski film „Šavovi“

BERLIN – Publika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu dodelila je drugu nagradu za najbolji igrani film, u selekciji „Panorama“, srpskom filmu „Šavovi“, reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

Film je priznanje publike Berlinala osvojio u konkurenciji od 37 filmova iz celog sveta, ističe se u saopštenju Fimskog centra Srbije.

„Šavovi“, u produkciji „West End production“ iz Beograda, već su osvojili nagradu stručnog žirija za najbolji evropski film „Panorame“ i dobili specijalnu podršku za evropsku distribuciju od strane Evropske Asocijacije Art House bioskopa.

Film će imati svoju nacionalnu premijeru 1. marta u okviru 47. FEST-a, a 14. marta će započeti svoj bioskopski život u Srbiji i Evropi.

„Svi kritičari, i naši i strani, koji su pisali o ‘Šavovima“ posle svetske premijere na Berlinalu, istakli su da film pored jakog umetničkog izraza i izuzetne glumačke kreacije Snežane Bogdanović i cele glumačke ekipe ima i veliki bioskopski potencijal. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo film koji je osvojio i kritiku i publiku ovog značajnog festivala“, izjavila je Milena Trobozić Garfild, koja je zajedno sa Uliksom Fehmiuom jedan od producenata filma „Šavovi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.