U trendu

BrainOBrain dečji festival na Sava promenadi

BEOGRAD – Drugi „BrainOBrain dečji festival“ biće održan 9. septembra na Sava promenadi, najavili su danas organizatori.

Beogradski mališani će u okviru „Belgrade Waterfront“-a drugog vikenda u septembru imati priliku da uče zabavljajući se sa svojim vršnjacima.

Program, koji će se odvijati od 16 do 22 sata, zasniva se na inovativnoj „BrainOBrain“ metodologiji, koja podstiče intelektualni razvoj primenom mentalne aritmetike, abakusa i multitaskinga.

Edukatori u radu sa decom koriste vizuelne, auditivne, kinestetičke metode, kao i tehnike iz neuro-lingvističkog programiranja (NLP), a program je namenjen deci uzrasta od četiri do 14 godina.

Na drugom „BrainOBrain dečijem festivalu“ biće i predstavnici UNICEF-a koji će prisutne roditelje informisati o svom radu u Srbiji, promovisati značaj solidarnosti i posvećenosti u korist dece i podeliti roditeljima brošure o razvoju dece.

Dečiju zabavu još veselijom će učiniti i nastupi mađioničara, pozorišnih glumaca, klovnova i animatora, oslikavanje lica i maskote kao što su Patrolne šape, Maša i medved i Diznijevi junaci.

Tu su i sportske animacije i nastupi kulturno-umetničkih društava kao i hora Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Počasni gost festivala biće proslavljena glumica Branka Veselinović koja u septembru puni 100 godina, a ceo svoj život posvetila je radu sa decom.

Spektakularni vatromet označiće kraj festivala.

Na prošlogodišnjem „BrainOBrain dečijem festivalu“ učestvovalo je više od hiljadu dece i roditelja.

„BrainOBrain“ je liderska dečija obrazovna platforma koja je tokom 15 godina radila sa više od dva miliona dece širom sveta.

Smatra se najuspešnijim pionirskim poduhvatom koji je prerastao u razgranatu mrežu institucija u kojima se sa decom radi na razvoju veština matematike, neuro-lingvističkog programiranja i životnih veština.

Program je proistekao iz Indije i postoji u 36 zemalja u svetu, a od septembra 2016. i u Beogradu, Kikindi, Loznici, Novom Sadu, Požarevcu, Vranju, Zaječaru i Nišu i mnogim drugim gradovima u Srbiji.

Osnivač globalnog „BrainOBrain“ programa je Anand Subramaniam koji je u martu ove godine zajedno sa počasnom gošćom, tadašnjom ambasadorkom Indije u Srbiji, Narinder Čauhan, bio gost-domaćin prvog nacionalnog takmičenja u mentalnoj aritmetici u Srbiji.

Statistike pokazuju da sve više mališana uspešno savladava školske i životne zadatke i izazove zahvaljujući ovoj revolucionarnoj indijskoj metodi mentalne artimetike uz korišćenje abakusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.