U trendu

Ćustić: Ne slažu se s mojim načinom rada

BEOGRAD – Protiv mene postoji saopštenje, ne postoji peticija koja je potpisivana za moju smenu, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić.

„Ne bune se protiv mene, nego protiv mog načina rada. Mislim da tu nema ništa lično, nego je to sada kombinatorika. U toku je izbor za novog direktora Beogradskog dramskog pozorišta, pa se često ne biraju sredstva. Politika je ušla u sve sfere našeg života, pa čak i u umetnost“, rekao je Ćustić na TV Prva.

Potpisnika, kako kaže tzv. peticije, čini oko 20 ljudi, odnosno 20 odsto zaposlenih u BDP. Među potpisnicima ima 22 glumca, kao i jedan dramaturg, dok se ostali zaposleni ne mešaju i ne žele da se bave tim delom priče, ističe Ćustić.

Ipak, on dodaje da uprava mora da odradi ogroman deo posla kako bi glumci došli do izražaja.

„Prvo, uprava mora da odabere odličan tekst, odlične autore koji će zajedno s glumcima da naprave te predstave. Kada se to završi, onda ostaju glumci koji igraju predstave“, rekao je Ćustić.

Glumci su saopštenjem odbili da gostuju u emisiji sa Ćustićem, jer, kako kažu, svako dalje sučeljavanje je nepotrebno i moglo bi da ugrozi izbor direktora BDP-a koji je u toku.

Ćustića su glumci optužili za hiperprodukciju i veliki broj otkazanih predstava, što je on demantovao.

Nakon otkazivanja manifestacije „Balkan awards“ u Beogradskom dramskom pozorištu, Ćustić je 20. februara izjavio da glumcima smeta što je on na mestu direktora i da je „Balkan awards“ bio samo povod da podignu medijsku hajku što je podstaklo glumce da se oglase saopštenjem u kome demantuju njegove izjave.

U saopštenju, koje je potpisalo dvadeset dvoje glumaca i dramaturškinja Maša Stokić, stoji da nije istina da direktor pozorišta nije dužan nikome da pravda odluke o iznajmljivanju sale i da član 15 Statuta BDP-a kaže da je potrebna saglasnost Upravnog odbora i osnivača te da u slučaju sporne dodele „Balkan awards“, ni Upravni odbor ni osnivač nisu obavešteni niti su dali saglasnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.