U trendu

Debitantski film Stefana Maleševića na festivalu u Poljskoj

BEOGRAD – Debitantski dugometražni film Stefana Maleševića, „Mamonga“, tokom narednih dana biće prikazan kao deo zvanične programske celine Discoveries (Otkrića) novog izdanja festivala New Horizons u Vroclovu, u Poljskoj.

Reč je o najvećem filmskom festivalu u toj zemlji, pokrenutom 2001. godine, a ovaj film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, svetsku premijeru je imao na festivalu u Karlovim Varima, u okviru takmičarskog programa East of the West.

Mamonga je podeljena u tri priče.

Prva prati živote dvoje mladih ljudi koji odrastaju u malom mestu u Bosni, a druge dve prikazuju njihove sudbine deset godina nakon jednog traumatičnog iskustva.

Glavne uloge tumače Marta Bjelica, Dražen Pavlović, Nabi Tang i Vuk Janošević.

Producenti filma su Andrijana Sofranić (Nana 143) i Aleksandra Cvijetić, Emina Ganić (Sarajevo Film Academy), Bojana Radulović (Code Blue Production) i Stefan Malešević (Slovofilm).

Autorsku ekipu čine direktor fotografije Bogdan Babović, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, montažerka Jelena Maksimović, dizajner zvuka Bojan Palikuća i maskerke Nataša Sevčnikar i Jelena Prvulović.

Film je sniman na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a podržan je od strane Fondacije Za Kinematografiju Sarajevo, Filmskog Centra Crne Gore i Filmskog Centra Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar