najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dilan ne mora da dođe, ali mora da pripremi govor ili pesmu

Američki kantautor Bob Dilan nije u obavezi da prisustvuje svečanoj dodeli Nobelove nagrade u Stokholmu, ali mora da pripremi neku vrstu govora, performansa ili čak da otpeva pesmu, što može učiniti putem video-poruke, saopštila je danas Švedska akademija, javlja AFP.

“Nadam se da će to uraditi onako kako on želi”, rekla je državnom Švedskom radiju Sara Danijus, stalni sekretar Švedske akademije, dodavši da će Akademija učiniti “sve što može” da svečanost prilagodi njegovim željama.

Dilan se juče prvi put oglasio nakon što je ranije ovog meseca proglašen za dobitnika Nobelove nagrade za književnost, rekavši da planira da u Stokholmu 10. decembra preuzme nagradu, koju je nazvao “divnom i neverovatnom”.

On je poručio da “apsolutno” želi da prisustvuje ceremoniji dodele Nobelovih nagrada u Stokholmu “ukoliko je to uopšte moguće”.

Dilan (75) je rekao u intervjuu za britanski list Telegraf da mu je “teško da poveruje” da je ovogodišnji dobitnik te nagrade, prenosi AP.

Rojters navodi da je Dilan rekao za Telegraf da će doći na dodelu Nobelove nagrade u Stokholmu ako bude mogao.

Dilan se do sada nije oglašavao nakon objave da je laureat ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, a član Švedske akademije, koja dodeljuje ovu nagradu, nazvao je njegovu ćutnju “neljubaznom i argantnom”.

Svečana ceremonija uručenja Nobelovih nagrada odžaće se 10. decembra u Stokholmu.

Dilan je prvi muzičar kojem je dodeljena Nobelova nagrada za književnost.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike