U trendu

Film Mladena Mitrovića u Ujedinjenim nacijama

NJUJORK – Dokumentarni film „U potrazi za snom“ (Ćasing a Dream), autora Mladena Mitrovića biće prikazan 12. februara u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, na inicijativu stalnih misija Bosne i Hercegovine i Srbije pri UN, uz podršku i pokroviteljstvo Uneska.

„U potrazi za snom“ je autobiografska dokumentarna odiseja u kojoj autor prelazeći put dug 50.000 kilometara, traga za junacima svog prvog igranog filma „Haustorče“ (1987), učenicima osnovne škole „Bratstvo i jednstvo“ iz Sarajeva, koje su ratna dešavanja raselila po celom svetu.

Film je sniman više od pet godina na četiri kontinenta, u 12 država (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Nemačka, Rusija, Švedska, Tunis, Turska, Irak, Meksiko i SAD).

Univerzalna priča o zajedničkom životu, žrtvama i prijateljstvu koje prevazilazi sve granice i strahote rata biće prikazan u „kući svih naroda“ -Ujedinjenim nacijama, najavio je producent „Fabrika snova“.

„U potrazi za snom“ je premijerno prikazan 2015. godine, a četiri godine kasnije, uz ogromnu gledanost i dalje se prikazuje širom sveta, vodeći gledaoce kroz nepregledne dubine potisnutih emocija.

Autorovo putovanje kroz svet snova i sećanja, relizovali su producentska kuća „Fabrika snova“ iz Beograda u saradnji sa bosanskohercegovačkim i hrvatskim koproducentima – „Balkan Art Centar“ iz Sarajeva i „Factum“ iz Zagreba, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Tokom realizacije film je postao i deo projekta UN „Dijalog za budućnost“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.