U trendu

Francuski reditelj Erik Laven gost Beograda

BEOGRAD – Francuski reditelj Erik Laven čiji će film „Bez filtera“ 28. maja u Kombank dvorani otvoriti Festival francuskog filma biće gost Beograda u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji.

Erik Laven poznati je autor komercijalnih francuskih komedija koje okupljaju najpoznatije francuske glumce.

Njegov film „Bez filtera“ prati priču Beatris, koja sa svojom porodicom proslavlja objavljivanje svoje knjige: ona priča o nesreći koja je zadesila njenog muža Frederika.

Iako je postao slep on je zabavan i zavodljiv, potpuno nepredvidiv.

Međutim, ova knjiga postaje interesantna i grupi njihovih poznanika jer, iako je Beatris izmenila imena, svaki njihov prijatelj pokušava da pronađe sebe u opisanim likovima.
Domaća publika na Festivalu francuskog filma imaće prilike da vidi i ostvarenja sa ovogodišnjeg Kana, film „Laka devojka“ rediteljke Rebeke Zlotovski kao i film „Sibil“ rediteljke Žistin Triet, koji će biti prikazan poslednje večeri Festivala francuskog filma, 1. juna.
U glavnom programu biće prikazan i dokumentarac, poslednji film rediteljke Anjes Varde „Varda By Agnes“ koji do sada nije prikazivan kod nas, a svoju premijeru imao je na Berlinalu ove godine.

Među ostalim filmovima na Festivalu će se naći još ostvarenja, kao što su: „Jaovo putovanje“ reditelja Filipa Godoa, „Kazanova, poslednja ljubav“ reditelja Benoa Žakoa, „Osećam se dobro“ reditelja Benoa Delepina i Gustava Kervena, „15 minuta rata“ reditelja Freda Grivoa.

Pored glavnog programa, od 28. maja do 1. juna, u Kombank Dvorani biće prikazana i retrospektiva filmova rediteljke Anjes Varde.

Cene ulaznica su 400 dinara po projekciji u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.