U trendu

Izložba fotografija „Ključ sveta“ u BW Experience

BEOGRAD – Druga samostalna Izložba fotografija „Ključ sveta“ umetnice Mie Medaković Topalović otvara se večeras u 20 sati, u izložbenom prostoru BW Experience, u okviru kulturno-umetničke inicijative „KVART Belgrade Waterfront“, u partnerstvu sa Galerijom ŠTAB.

„Fotografije Mie Medaković Toplović nose pečat raskoši života. Ona stvara fotografije likovno pismene, čiste, koje odišu hrabrim komponovanjem, zanimljivim dinamikama, kontrastima, teksturama, bojama svih atmosfera, znalački i vešto rušeći pravila koja je prethodno savladala revnosno i temeljno. Njene fotografije nose jasne, duboke poruke, hrabre i prepune ljubavi, požtovanja i zahvalnosti“, najavljeno je u programu izložbe.

Katmandu, Firenca, Bali, Berlin, Jordan, Krit, Abu Dabi i Valensija samo su neke od destinacija koje je umetnica obišla tokom poslednje tri godine i zabeležila objektivom svog aparata, da bi sve to pretočila u izložbu fotografija.

„Kroz objektiv želim da vam otključam svet koji mi je blizak, u kojem se ogledam, u kojem sam se spoznala. Otkinute delove svoje duše pronalazila sam na raznim stranama, fotografišući ih i grleći ih. Njihova monumentalnost, energija i lepota vodili su me do sopstvenog izvora“, istakla je Mia Medaković Topalović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.