U trendu

Konkursi za izlaganje u KCB-u u 2020.

BEOGRAD – Kulturni centar Beograda raspisao je tri konkursa i uputio javni poziv umetnicima, umetničkim grupama, kustosima, istoričarima umetnosti i teoretičarima da predlože samostalne izložbe i autorske projekte iz oblasti savremene umetnosti za izlagačku 2020. godinu.

Konkurs za izlaganje na 58. Oktobarskom salonu (septembar-novembar 2020. godine), čiji je radni naslov „Sanjari“ (The Dreamers), a kustosi Ilaria Marota i Andrea Baćin (osnivači CURA magazina za savremenu umetnosti u Italiji) biće otvoren do 1. juna.

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do kraja jula 2019. godine.

Konkurs za izlaganje u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda traje do 31. maja, a rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do 15. jula.

U skladu sa višedecenijskom izlagačkom politikom Likovne galerije, Savet će pri izboru materijala na konkursu dati prioritet autorima koji su završili umetničke studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu i autorima afirmisanim na domaćoj i inostranoj sceni savremene vizuelne umetnosti.

Konkurs za izlaganje u galeriji „Podroom“ biće otvoren do 1. juna i rezultati će biti objavljeni u julu.

U fokusu izložbenog programa za 2020. godinu biće pokretne slike – filmovi umetnika, video, video instalacije, animacije i multimedijalne instalacije.

Akcenat će kao i do sada biti stavljen na eksperimentalnost pristupa kada je reč o prezentaciji rada(ova) i kritičkom promišljanju savremenog konteksta i okruženja.

Sve informacije o uslovima konkursa mogu se naći na sajtu Kulturnog centra Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.