U trendu

Kreativni centar: „Larouše – 1000 reči. Priroda“

BEOGRAD – Izdavačka kuća „Kreativni centar“ objavila je knjigu „Larouše – 1000 reči. Priroda“, četvrti slikovni rečnik namenjen najmlađim čitaocima za učenje prvih reči.

Francuska izdavačka kuća „Larouše“ jedna je od najpoznatijih u svetu i prepoznatljiva je po svojim enciklopedijama, rečnicima, ali i izuzetnim izdanjima za decu.

„Kreativni centar“ je dosad preveo i objavio ilustrovane atlase namenjene predškolcima i mlađim školarcima, a za najmlađe je pripremio bogato ilustrovane i odlično opremljene knjige namenjene učenju prvih pojmova.

Nakon upoznavanja s kartonskim slikovnicama, knjigama za igranje u kadi ili platnenim knjigama, u uzrastu od druge godine odličan izbor za zajedničko čitanje dece i roditelja su, kako ističe izdavač, slikovni rečnici koji pomažu najmlađima da usvoje nove reči, razvijaju kod njih maštu i istraživački duh, kao i ljubav prema knjizi i čitanju od najranijeg uzrasta.

Najnoviji slikovni rečnik u izdanju „Kreativnog centra“ sadrži 1.000 pojmova u vezi s prirodom.

Teme kao što su godišnja doba, različiti predeli, priroda dalekih zemalja, zaštita prirode prilagođene su dečjem iskustvu uz privlačne ilustracije i detaljne slikovne opise.

Listajući ovu nesvakidašnju knjigu, deca će se zabavljati gledajući slike, naučiće nazive životinja i upoznaće se s mnogim zanimljivim i čudnim stvorenjima.

Životinje, njihov život i staništa predstavljeni su posredstvom realnih i privlačnih ilustracija koje podstiču radoznalost dece u odnosu na svet koji ih okružuje.

Rečnik za decu organizovan je po temama bliskim dečjoj svakodnevici, a reči s kojima se dete upoznaje posredstvom privlačnih slika veoma su raznovrsne.

Slike su jasne i detaljne i dete na njima može lako da prepozna ono što je prikazano, da imenuje bića, predmete i pojave, kao i da priča priče na osnovu slika, čime razvija i bogati svoj rečnik od najranijeg uzrasta.

Družeći se sa ovom knjigom, deca će upoznati boje, otkriće suprotnosti, igraće se oblicima i steći će prva znanja o brojevima, a zanimljive aktivnosti i pesmice doprineće učvršćivanju usvojenih pojmova, naveo je izdavač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.