U trendu

Počeo 9. Arsenal fest

KRAGUJEVAC – Poznati kragujevački metal sastav “Dead Joker” otvorio je večeras “Main stage” devetog “Arsenal festa”.

Prethodno je metal bend “Mud Factory” iz Vranja na “Garden stage”-u započeo ovogodišnje izdanje kragujevačkog festivala, na kome će prvi put u Srbiji nastupiti Litl Stiven, već decenijama „desna ruka“ Brusa Springstina, zatim američki hevi metal bend “Red Fang” i američki muzičar Kurt Vajl.

Sa najvećim nestrpljenjem se očekuje koncert jednog od najuticajnijih američkih treš metal bendova “Testament”, koji je zvezda prve večeri “Arsenal festa”, a pevač Čak Bili poručuje da kod njih i posle više od 30 godina važi načelo „pravo u glavu“.

Pre “Testamenta” sviraće folkmetalci “Pero Defformero”, dok će se na “Gardenu” smenjivati “Majdan”, “Urban instinkt”, “Len Jem”, “Odgovor”, “Vesela mašina”, “Alitor” i “Atomsko sklonište”.

Po celom gradu je vidljivo da je prvo veče „Arsenala“ posvećeno metal muzici pošto su fanovi na svakom koraku i upravo se okupljaju u sve većem broju ispred glavne bine gde svira „Dead Joker“.

Do 22. juna u Kneževom arsenalu publiku očekuju i Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, “Partibrejkers”, “Hladno pivo”, Nele Karajlić, koji je, kako kaže, poslednji put nastupao u Kragujevcu kada se proizvodio fića, “Ritam nereda”, Dejan Cukić, “Goblini”, Marko Louis i mnogi drugi.

Tu je i treća bina – “Explosive” sa di-džejevima koji će se smenjivati do ranih jutarnjih časova.

“Arsenal” ove godine kao prvi muzički festival u Srbiji uvodi trajne plastične čaše, koje će se dobijati uz kauciju.
Ulaznica košta 1.200 dinara po večeri, odnosno 2.800 dinara komplet za sve četiri večeri, a vrata se svake večeri otvaraju od 19 sati, dok nastupi počinju u 20 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.