najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Premijera predstave “Sumnjivo lice” u režiji Bekjareva

Predstava “Sumnjivo lice” Branislava Nušića u režiji Ivana Bekjareva biće premijerno izvedena sutra u Sava Centru.

“Sumnjivo lice” je jedan od najhrabrijih tekstova Branislava Nušića, i jedna od najbritkijih drama u srpskoj dramaturgiji, a napisana je pre više od 100 godina.

Bekjarev, koji je u karijeri najviše nagrada dobio za uloge u Nušićevim delima, a igrao je i glavnu ulogu Jerotija u komadu “Sumnjivo lice”, sada osim što režira, tumači ulogu Žike, sreskog pisara.

Glavnu ulogu tumači Robert Kjosev, glumac iz Skoplja koji je počeo da uči glumu kod Bekjareva, a završio ju je u Americi, gde živi.

“Ovo mi je prvi projekat u Srbiji, i veoma zahtevna uloga,” kaže Kjosev koji je s Bekjarevim radio dramatizaciju teksta.

Lik Anđe, Jerotijeve žene, igra Milica Milša koja je zamenila Nedu Arnerić i Nadu Blam, koje su zbog drugih angažmana morale da odustanu od projekta.

“Ne znam koliko je puta “Sumnjivo lice” izvođeno. Imao sam zadovoljstvo da igram u tom komadu režiji Nikole Simića. Ali koliko god da se Nušić igra, trebalo bi da bude svež”, rekao je na nedavnoj konferenciji za novinare Dubravko Jovanović, koji glumi pisara Milisava.

U predstavi još igraju Saša Joksimović, Branislav Zeremski, Marijana Mićić, Milan Kalinić, Milan Caci Mihailović, Bojan Lazarov.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike