U trendu

Preminuo dramski pisac i reditelj Gordan Mihić

Proslavljeni scenarista Gordan Mihić preminuo je u nedelju u 80. godini. Vest o smrti prenela je njegova ćerka Ivana Mihić na Tviteru.

„Osećajući duboko ogroman gubitak saopštavamo vam da je u nedelju 11.08.2019. godine, rano ujutru, posle iznenadne bolesti, umro najveći srpski scenarista, dramski pisac, reditelj, profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a pre svega najbolji suprug i otac- Gordan Mihić“, napisala je Ivana na Tviteru.

Gordan Mihić rođen je u Mostaru, 19. septembar 1938.

Prvi scenario napisao je 1962. godine za film „Zvužduk u osam“, a publika će ga pamtiti po ostvarenjima „Kada budem mrtav i beo“, „Kamiondžije“, „I Bog stvori kafansku pevačicu“, „Čuvar plaže u zimskom periodu“; „Varljivo leto ’68“, „Zaboravljeni“, a poslednji scenario napisao je za seriju „Nemanjići“.

Bio je i redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, gde je predavao filmski scenario. Suprug je glumice Vere Čukić i otac Ivane Mihić.

2 komentara
  1. ANDREJ

    Iznenadna smrt Gordana Mihica,uzasnula je sve postovaoce njegovih dramskih dela.Bio je veliki umetnik pisane reci.Bio je veliki pedagog,veliki covek progresivnih ideja.Izgubili smo coveka neprocenjivog intelektualnog potencijala i coveka,koji je uvek i u svakoj prilici,bio pravi,veliki Gospodin,u nejvecem znacenju te reci.!!!

  2. Doktor Zo

    Počivaj u miru!

Napišite komentar