U trendu

Proglašeni pobednici konkursa Betina fotografija godine

Na regionalnom konkursu Novinske agencije Beta, za najbolje medijske fotografije proglašeni su radovi fotoreportera Radija Slobodna Evropa Midhata Poturovića „Šampion“, „Football war“ Stefana Stojanovića iz portala „Mondo“ i „Odumiranje“ Predraga Dedijera iz kompanije „Ringier Axel Springer“.

Nagradu publike sa više od 400 glasova osvojio je Sreten Pantelić sa portala „U gradu.info“ za foto „Jutarnji voz“.

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić rekao je da Beta već 15 godina uspeva da održi taj regionalni konkurs, kao jedan od retkih koji se bave novinarskom fotografijom.

„Izuzetno nam je drago što smo uspeli da preživimo i što se javljaju naše kolege fotoreporetri iz regiona“, rekao je Janić na otvarnju izložbe u beogradskom „Dorćol Placu“.

Pobednik konkursa fotoreporter Midhat Poturović, autor fotografije „Šampion“ o dečaku koji nema ruke, a bavi se plivanjem i skijanjem, rekao je da je njegov cilj bio da se podigne svest o tome da i „netipične osobe“ mogu da postignu mnogo i da društvo to treba da im omogući.

Poturović dečaka prati u njegovim uspesima više od dve godine, a najavio je da će to i nastaviti, jer je dečak počeo da vozi i bicikl.

Sponzori konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta su Javno preduzeće „Pošta Srbije“, Turistička organizacija Budve, kao i kompanije „Bambi“, „Imlek“ i „Knjaz Miloš“.

Autori najboljih radova nagradjeni su sa tri novčane nagrade.

Betinu izložbu fotografija prati mini izložba poštanksih marki, odnosno ekponata iz PTT muzeja povodom 95 godina njegogov postojanja.

Na 15. konkurs „Betina fotografija godine 2018.“ stiglo je 226 radova 55 medijskih profesionalaca iz Srbije i regiona.

Izložba „Betina fotografija godine“ traje do 30. juna u „Dorćol Platzu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.