U trendu

Program Muzeja afričke umetnosti u Danima evropske baštine

BEOGRAD – Posebno kreiranim programima Muzej afričke umetnosti pridružuje se manifestaciji „Dani evropske baštine 2019“ sa željom da predstavi svu raznolikost i bogatstvo kultura, tradicije i običaja afričkih naroda kao neodvojivog dela svetske kulturne baštine, najavili su iz Muzeja afričke umetnosti.

Od 15. septembra organizovan je niz besplatnih predavanja, radionica i javnih vođenja kroz stalnu postavku i tematsku izložbu ovog muzeja.

Zanimljivo predavanje „Demokratija u Africi“ Sekua Sidija Dijavare iz Malija, antropologa koji trenutno završava master studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, biće održano u ponedeljak, 23. septembra, a u utorak, 24. septembra održava se filmsko veče sa projekcijom čuvenog horor filma „Mumija2“ iz 1932. godine i razgovor sa filmskim rediteljem Sašom Radojevićem.

Posebno, besplatno izdanje šetnje „Kulturna baština Topčidera“ je u subotu, 28. septembra u 11 sati, i obuhvatiće obilazak Muzeja afričke umetnosti, Kuće kralja Petra i Arhiva Jugoslavije.

U nedelju, 29. septembra od 11 sati odvijaju se dva paralelna programa – za odrasle javno vođenje kroz tematsku izložbu „Pod lupom – staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji“, dok će deca na kreativnoj radionici „Napravi egipatske kartuše“ naučiti hijeroglifske znakove koji odgovaraju slovima njihovog imena, nacrtati ih i napraviti od njih priveske za ogrlice.

Posebnu novinu čini fitnes program za decu i odrasle koji će se u bašti MAU odvijati od 17. septembra do 15. oktobra, svakog utorka i četvrtka u 19 sati.

Uz razgovor o tome na koji način rekreacija može da postane zdrav i zabavan deo naše svakodnevice, pozivamo posetioce da se pridruže besplatnim treninzima u okviru programa Boot Camp Serbia koje vodi diplomirani fitnes trener Marko Mažar, sa stručnim timom instruktora.

Od 23. do 30. septembra, radnim danom u 17 a vikendom u 13 sati, svaki put sa drugom temom, održavaju se javna vođenja studenata Filozofskog fakulteta u okviru programa „Praktikum“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.