U trendu

Solisti NP u baletu „Romeo i Julija“ u Veroni

BEOGRAD – Balet „Romeo i Julija“, u produkciji Sergej Polunjin fondacije i Polunjin ink iz Velike Britanije, počinje sa pripremama za nastup u Arena di Verona u Italiji sa svetski proslavljenim baletskim igračem Sergejom Polunjinom u naslovnoj ulozi, saopštili su iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dejan Kolarov, Tatjana Tatić, Igor Pastor i Jovana Nestorovski, nastupiće u baletu, koreografiju i režiju potpisuje Johan Koborg, nekadašnji solista Kraljevskog baleta iz Londona i direktor Baleta u Bukureštu, a Juliju će odigrati Alina Kodzokaru, takođe solista Kraljevskog baleta iz Londona.

Scenografiju potpisuje Dejvid Umemoto, a raskošne kostime čuveni dizajnerski tim Dolče i Gabana.

Ovo je nastavak uspešne saradnje Narodnog pozorišta i Sergeja Polunjina, koja je započela marta 2019. godine, kada je čuvena zvezda nastupila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a nastavlja se na izuzetan način, promocijom i angažvanjem naših solista na svetskoj turneji u Italiji.

Jedan od najočuvanijih rimskih amfiteatara koji se još uvek koristi, Arena di Verona, prima 11.000 ljudi i poznat je po muzičkim događajima u kojima nastupaju najveća svetska imena, a za balet „Romeo I Julija“ vlada veliko interesovanje, karte su planule za jedan dan.

Ovaj balet sa najvećom svetskom baletskom zvezdom i solistima iz Srbije, publika iz celog sveta moći će da vidi 26. avgusta 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.