U trendu

Summer3p festiva od 26. do 28. jula na Paliću

PALIĆ – Sedamnaesti „Summer3p“ festival biće održana od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera i predstaviće poznata imena svetske elektro scene i bogat prateći program.

Čuveni producent, di-džej i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće „Mo’Wax“, Džejms Lavel, nastupiće kao najveća zvezda 17. „Summer3p“ festivala 26. jula, a dan ranije u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić, u bioskopu „Abazija“ biće projekcija filma „The Man From The Mo’Wax“ upravo o njegovom životu i radu.

Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i „Summer3p“-a.

Iste večeri nastupiće i iskusni mađarski Đ Davko, dok će sutradan, 27. jula, cenjeni francuski Đ Mat Sasari predstaviti svoju atraktivnu viziju tehna i tek-hausa.

Nakon njega nastupiće Nik Rivrs, italijanski Đ sa australijskom adresom, osnivač brenda „WeLove“ – izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki.

„Summer3p“ će predstaviti najbolju selekciju lokalnih Đ-eva: Ćrono aka Daltonist, Migaž, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee i Neomodern.

„Nakon 16 godina na termalnom bazenu, 17. izdanje Summer3p festivala promeniće lokaciju. Trenutno je bazen gradilište i do povratka na staru lokaciju, Summer3p će se održati na Muškom štrandu na obali jezera kod nekadašnjeg ulaza na termalni bazen. Produkcija i koncept ostaju nepromenjeni: dnevni program, noćni program, radionice, sport, muzika i popularni Porodični dan“, kaže Oliver Tomić u ime organizatora.

On skreće pažnju na Lavelovo gostovanje i dokumentarac o njegovom turbulentnom životu koji je izuzetno živopisan i zanimljiv, kao i da će prvi put ima Đ zvezdu iz Francuske (Mat Sasari).

„Bez obzira na sve izazove sa kojima se suočavamo, odlučili smo da nastavimo u istom ritmu vođeni misijom da predstavljamo savremene muzičke svetske trendove, čemu u prilog najbolje govori cena ulaznice koja je za sličan tip dešavanja u našoj zemlji znatno skuplja“, istakao je Tomić i dodao da im grad Subotica pruža podršku da istraju i nastave u duhu „Anti Šund Corporation – Education For The Nation“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.