U trendu

Vesna Paštrović predložena za v.d.direktora NP Sombor

SOMBOR – Odbor za kadrovsko-imunitetska pitanja grada Sombora uputio je predlog Skupštini grada Sombora da na sednici 25. marta za vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Sombor imenuje glumicu Vesnu Paštrović, pošto istog dana ističe mandat aktuelnom upravniku Mihajlu Nestoroviću.

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor, nezadovoljan tim predlogom, uputio je medijima saopštenje u kome navode da je odluka doneta bez ikakvih konsultacija sa relevantnim ljudima iz kuće, onima sa kojima sutra direktor treba da sarađuje.

Oni takođe skreću pažnju i da dosadašnje kvalifikacije i kredbilitet Vesne Paštrović ni najmanje je ne preporučuju za tu odgovornu i zahtevnu dužnost.

Narodno pozorište Sombor je, podseća ansambl, svojim radom i ostvarenjima etablirano kao jedno od najboljih u državi, a velike je uspehe imalo i izvan granica Srbije.

Članovi ansambla, kako stoji u saopštenju, mole osnivača pozorišta da još jednom preispita svoju odluku, kako na čelo te kuće ne bi došao „neadekvatan i neprihvaćen prvi čovek usled čega nastaju podele za i protiv, inicirane strahovima od onog za egzistenciju pa na dalje“.

Mandat vršioca dužnosti direktora pozorišta traje šest meseci, može se obnoviti jednom, nakon čega, prema zakonu, podsećaju u ansamblu, mora da se raspiše konkurs za direktora, čemu se zaposleni u Narodnom pozorištu Sombor i nadaju.

Glumac Mihajlo Nestorović je na čelu NP Sombor od 2014. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.