najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bez flerta na poslovnoj zabavi

Poslovne zabave su prilike u kojima se mnogi opuste. Cilj tih zabava jednim delom i jeste opuštanje, ali je cela stvar i dalje povezana s poslom, pa bi bilo neprikladno opustiti se previše, u toj meri da počnete da flertujete s nekim.

To bi moglo da zvuči kao nešto što se samo po sebi podrazumeva, a opet, desi se da se neki previše opuste. Naravno, ne valja ni druga krajnost, ona u kojoj je neko na poslovnoj zabavi sav smrknut i “mrtav ozbiljan”, ni da se nasmeje ne ume, a kamoli da proćaska o nečemu. Ipak, jedno je opustiti se i pokazati da ste vedra osoba koja ume da se zabavi. Nešto je sasvim drugo zaboraviti da je to poslovna zabava i da, prema tome, uz svu opuštenost i druželjubivost, vi i dalje predstavljate svoju firmu. A nije baš pohvalno za firmu ako nekog njenog predstavnika uhvate u flertu ili u “vatanju”. Nekima će to biti zabavno, neki će one koji se tako ponesu dobroćudno smatrati “nestašnima” i “mangupima” (ako su muškog pola, za žene će biti upotrebljene manje lepe reči), ali takav postupak neće doprineti reputaciji firme, što znači i da vas šefovi neće pohvaliti za tako nešto. Naprotiv.

Može da ne bude lako uzdržati se. Posao je stresan, a poslovna zabava dođe kao prilika da se, pa, zabavite i opustite. A nekima je flert omiljena zabava. I onda, naročito ako popiju malo više (još jedna loša ideja kad se o poslovnoj zabavi radi – mada će vas mnogi sumnjičavo gledati ako ne popijete ništa, definitivno ne treba s pićem preterati toliko da izgubite kontrolu i pred svima obrukate i sebe i svoju firmu) i bude im prijatno u razgovoru s osobom suprotnog pola, počnu opušteno i da flertuju s tom osobom. Bez razmišljanja, bez želje da prave gluposti, flert nekako krene sam od sebe. I ko zna kako se završi – nekada tako što neko bude uhvaćen bez donjeg veša, i svima ostane u takvom sećanju.

Zato, oprezno sa pićem na poslovnoj zabavi – i bez flerta. Jednom kad se to poslovno okupljanje završi, u svoje slobodno vreme, ukoliko niste u vezi, slobodni ste da flertujete koliko god želite, ali dok bilo šta vezano za posao traje, najbolje je ponašati se kao profesionalac.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike