Bez ucena seksom

Savet iz naslova trebalo bi da se podrazumeva, ali ucenjivanje voljene osobe seksom nije nimalo retka pojava, baš kao ni emotivne ucene. I, ima podjednako "pozitivne" efekte kao i bilo koja ucena – vremenom uništava odnos među partnerima.
Zapravo, tu se ne radi samo o ucenama seksom već i o korišćenju seksa za još nešto osim za razvijanje ljubavi i bliskosti, kao i za uživanje i pružanje zadovoljstva. Recimo, ona sačeka da on bude opušten nakon seksa da bi mu rekla da je potrošila veliku sumu novca na cipele, ili da bi tražila od njega da učini to-i-to, ili da joj pruži to-i-to. Ili da bi pokrenula razgovor o nekoj osetljivoj temi.
Šta je loše u tome, tako će lakše da primi vest ili zahtev ili razgovor? Ponekad, retko, hoće; znatno češće neće, nego će se osećati kao da je sačekan u zasedi u trenutku kad je najranjiviji. A to boli, naročito kad vam to uradi neko koga volite i kome verujete. I ako voljena osoba često radi takve stvari, partner vremenom počne da strepi od seksa, pita se šta će ga sledećeg puta dočekati.
Druga varijanta je kad voljena osoba uskraćuje seks dok ne dobije ono što želi, šta god to bilo. Naravno, malo ko će to direktno tako reći: "Nema seksa dok ne uplatiš letovanje na Karibima", zaista malo ko izgovori – ali ispadne da osoba pristane na seks tek kad dobije ono što želi, pre toga nalazi različite izgovore. Mora da bude potkupljena da bi pristala na vođenje ljubavi.
Još jedna nezgodna stvar u vezi s ucenjivanjem seksom: ni osoba koja to radi ne uživa nešto naročito. Nekad dobije ono što želi, ali već sam čin ucene je navodi da se više koncentriše na manipulisanje voljenom osobom, ili na kažnjavanje voljene osobe zbog neispunjavanja zahteva, nego na samo vođenje ljubavi, a onda ni uživanje nije baš neko.
Izbegavajte ucene seksom, kao i ucene bilo kakve vrste. Možda time i dobijete nešto materijalno ili naterate voljenu osobu da učini nešto, ali gubite nešto mnogo dragocenije, a to su ljubav i bliskost. Pored toga, kad ste s voljenom osobom bliski, što se delom postiže i vođenjem ljubavi, onda je ona sama po sebi voljnija da vam udovolji, bez ikakve manipulacije sa vaše strane.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike