najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dopustiti im da vas ubede

Često se daje savet da u vezi niko ne treba da radi ono što ne želi, i da ne treba da pristanete na nešto što ne želite, recimo, na seksualni odnos onda kada vam je prerano ili kada niste raspoloženi za njega. Mada zaista niko nema pravo da vas tera na nešto što ne želite, ponekad nije loša ideja dopustiti voljenoj osobi da vas ubedi da nešto uradite.
Na primer, voljena osoba je raspoložena za vođenje ljubavi. Vi niste. Preumorni ste, okupirani nekim drugim mislima, jednostavno vam u tom trenutku nije do toga (ne govorimo ovde o situaciji kada je veza na početku i još uvek niste ni stupili u seksualne odnose s tom osobom, tada bi svakako trebalo sačekati da ih zaista želite). Nekada ćete odbiti i to će biti to – svakako da voljena osoba nema prava da vas natera na vođenje ljubavi. Ipak, nekada biste baš mogli i da joj dopustite da vas ubedi.
To što u nekom trenutku niste raspoloženi za vođenje ljubavi ne znači da voljenoj osobi sigurno neće poći za rukom da vas dovede u pravo raspoloženje. Osoba koju volite i u principu je smatrate privlačnom voli vas, smatra vas privlačnim, i u tom trenutku vas fizički (i ne samo fizički, tu je i emotivna komponenta) želi – već i to prija, a može i da probudi u vama sličnu povratnu reakciju. Pored toga, kad voljena osoba počne s maženjem kakvo volite, kad osetite njen dodir, da li ste zaista sigurni da na to nećete reagovati, da ćete ostati ravnodušni, da nećete i vi nju poželeti? Neko vas želi, i to ne bilo ko, već voljena osoba, i uz to se trudi da i vi nju poželite. To svakako nije malo.
Kada bi se uvek čekalo na to da oba partnera istovremeno požele seks, seksa bi bilo jako malo i oboje bi bili nezadovoljni. Ono što je mnogo češće jeste to da, bar u početku, jedno bude nešto više raspoloženo nego drugo, pa se tek tokom samog čina usklade. A dešava se i da jedno dopusti drugom da ga ubedi na ono za šta u tom trenutku nije bilo raspoloženo, i da oboje jako uživaju u tome – dopustite da se to desi i vama (ne svaki put, naravno, već ponekad), i vrlo je verovatno da se nećete pokajati, već ćete uživati i biće vam drago što ste ipak pristali.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike