najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad se on danima duri

Veoma su retki parovi koji se nikad ne posvađaju; ima analitičara koji smatraju da parovi koji se nikad ne posvađaju nemaju baš velike šanse za opstanak, ali, s druge strane, postoje parovi koji se nikad ne svađaju, a jako dugo su zajedno. U svakom slučaju, svađa, sama po sebi, ne mora da bude loša – ona vam daje priliku da raspravite neke probleme i da vidite gde vam "škripi" u vezi. Nekad, paradoksalno, ne bude toliko problem što ste se posvađali – već ono što dođe posle. Recimo, ženama jako teško pada kada se, nakon svake svađe, njihov partner danima duri i neraspoložen je.
Najčešća ženska reakcija na ovakvo muško ponašanje jeste da pitaju partnera šta mu je sad, da pokušavaju da razgovaraju s njim o problemu i da mu skrenu pažnju na to da im njegovo ponašanje, sad kad je sukob okončan, zaista smeta. Muškarac najčešće odbije takav razgovor ili samo nešto promumla, a ženi to još teže padne, još upornije pokušava da "razgovara o problemu", muškarac postaje sve zlovoljniji… Pogađate, dođe do novog sukoba ili oboje počnu da se dure jedno na drugo.
Psiholozi smatraju da je njegovo durenje nakon svađe jednostavno muškarčev način da se nosi sa stresom nakon krizne situacije, pa savetuju ženama da partnera, kad je u takvom (ne)raspoloženju, samo ostave na miru – da rade ono što im pričinjava zadovoljstvo i da se ponašaju kao što se i inače ponašaju kad je sve u redu i kad su lepo raspoložene.
Na taj način, objašnjavaju psiholozi, žena partneru daje signal da je sve u redu, da ona više ne pridaje značaja onome što se dogodilo i da je sukob zaista rešen i stvar prošlosti. U principu, čim vidi da je opet sve u redu, muškarac će se brzo vratiti u normalu i biti raspoložen kao i inače.
Dakle, bez zapitkivanja i ne nervirajte se zbog njegovog durenja. Čim vidi da je sve u redu, vaš partner će se brzo oraspoložiti pa možete da nastavite sa svojim lepim životom.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike