U trendu

Mitovi o braku u koje morate prestati da verujete

Na brak se često gleda kao na izlaz. Jedni misle da će konačno biti srećni, drugi da će ih brak učiniti kompletnim, a treći da će postići finansijsku sigurnost. Ali, da li je brak zaista takav?!

Realnost može biti mnogo gora od romantičnog mita. Donosimo vam pet najčešćih mitova o bračnom životu.

Neću biti usamljen/a

Usamljenost nema nikakve veze s brakom. Mnogi usamljenici to ostaju i nakon što se venčaju. Često su zbog toga krivi i sami partneri, jer brak shvataju olako.

Seks u svako doba

Seksualna želja i učestalost polnih odnosa zavise od libida, kompatibilnosti i odnosa prema seksu. Partneri koji se često svađaju, nemaju redovne polne odnose. Jedno od njih je možda mislilo da će brak zadovoljiti njihove seksualne želje, a kako se to nije dogodilo, krive partnera za taj, ali i za druge neuspehe.

Neću raditi

Ovo je veoma rašireno i nerealno mišljenje, jer brak više ne znači i finansijsku sigurnost. Žene imaju razvijeniju svest o tome da oba supružnika moraju da doprinose kućnom budžetu. Finansijsku sigurnost će vam retko ko osigurati osim vas samih, a ako o ovom pitanju niste razgovarali pre braka, partner bi mogao pomisliti da ga iskorišćavate.

Velika srećna porodica

Kada postanete deo partnerove porodice, imate osećaj da morate pridobiti ljubav njegovih bližnjih. Kako biste to postigli često idete protiv sebe pokušavajući da ih osvojite i razočarani ste kada se vaši napori ne cene, a to je neretko tako. Stoga se savetuje da ih poštujete, volite i pazite, ali da ne očekujete previše zauzvrat.

Deca mogu popraviti sve

Parovi smatraju da će nezadovoljstvo u braku nestati kada na svet dođu djeca. Ovo je još jedna zabluda, jer ako među partnerima postoji neslaganje, dete će život početi u nezdravoj okolini, a to bi kasnije moglo zameriti roditeljima. Roditeljstvo mora biti dobro osmišljena odluka, a kod njenog donošenja se mora uzeti u obzir nekoliko aspekata – jesu li oba partnera spremna, da li oboje žele decu i da li se slažu u vezi s osnovnim vrednostima koje detetu treba usaditi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.