Ne vole seksi igre – primitivci?!

Foto: Bykst/Pixabay.com

Nove seks tehnike, nove poze, razna pomagala… O svemu tome danas je sasvim lako naći tekstove u različitim medijima. Raznoraznih seksualnih “igrica” bilo je uvek, samo se o njima, bar u “pristojnom društvu”, nije pričalo; danas pak nije retkost da čujete kako su neka vaša poznanica i njen najnoviji dečko isprobali kako to izgleda ako u seksualni odnos ubace vezivanje, ili razne igračke, ili “ono” urade u nekoj od sado-mazo varijanti… Mediji vas uveravaju i uveravaju kako je sve to zapravo sasvim normalno i da, ako oba partnera zaista uživaju u takvim igrama, u tome nema ama baš ničeg lošeg. Do ove tačke sve bi bilo, zaista, sasvim u redu.

Problemi nastaju ako se vama, recimo, takve igre baš i ne dopadaju. Nije da vi osuđujete one koji to rade – ako se njima to dopada, njihova stvar, i što se vas tiče, neka na tome i ostane. Međutim, uz poplavu priča o najrazličitijim “igricama”, izgleda da onima koji otkriju da u takvim igricama uživaju nekad nije dovoljno to što ih prijatelji ne osuđuju zbog toga, što ih iskreno prihvataju takve kakvi su, već zahtevaju i više. Zahtevaju da se i vi oduševite time, da i vi uvedete njihove “fore” u sopstveni seksualni život, da priznate da se zapravo i vi ložite na to isto i da je seks bez vezivanja partnera (ili bez šljapkanja partnera po guzi, ili čega već) nepotpun i nezadovoljavajući.

Šta, vama se stvarno ne sviđaju takve ideje (a ne praktikujete ni brazilsku depilaciju već vam je ona obična sasvim dovoljna, ne zahtevate od partnera da se i on depilira, i…)?! Užas, kako ste vi primitivni! Trebalo bi da se vratite u pećinu iz koje ste došli, pošto za bolje niste! Neće vam uvek nešto takvo biti rečeno u lice, ali možete osetiti da to misle o vama nakon što se ne oduševite njihovim idejama. Može se desiti i da se osetite zbunjeno i da se zapitate da možda, ipak, niste stvarno toliko primitivni kao što neki oslobođeni-od-svih-tabua misle da jeste.

Odgovor na to pitanje je: ne, niste primitivni. Sasvim ste normalna osoba, baš kao što je i vaša prijateljica koja povremeno voli da se poigra raznim seks igračkama normalna osoba. Samo uživate u drugačijim stvarima – što je pravo svake osobe, dokle god niko nije povređen niti prisiljen na bilo šta. Onima koji na ovakav način pokušavaju da se mešaju u vaš intimni život možete bez griže savesti reći da treba da gledaju svoja posla i da su, ako im nije jasno da u sopstvenoj spavaćoj sobi imate puno pravo da radite ono u čemu stvarno uživate (i da odbijete ono u čemu zaista uopšte ne uživate), oni ti koji su primitivni.

Ostavite komentar