najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Očekuje seks ako ga pozovete kod sebe?

Nekada su pravila izlaženja bila jasnija nego danas – nije da se baš sve podrazumevalo, moglo je da bude izuzetaka, ali se uglavnom znalo šta se kad očekuje. Danas je to znatno više maglovito, ali mnogi i dalje podrazumevaju neke stvari, što može dovesti do nesporazuma.

Konkretan primer: izašle ste s muškarcem, tek ste na početku veze, činilo se da sve lepo ide. Tokom izlaska ste se lepo provele, izgledao vam je kao fin čovek, dopao vam se, i kad vas je dopratio do kuće, pozvale ste ga da uđe. Čim ste ušli, odmah je “navalio” na vas – nije bio nasilan, ali je bilo jasno da očekuje i želi seks, i da veruje da ste ga zato pozvale. A vi ga, zapravo, još uvek ne znate dovoljno dobro da biste spavale s njim, pozvale ste ga jer vam se činilo da je fin i želele ste da ga upoznate još bolje, ali bez namere da ga “upoznajete u biblijskom smislu”.

Nije da ste u potpunosti isključile mogućnost da kasnije dođe do seksa, ako vam se još više dopadne, ali svakako ga niste pozvale samo seksa radi. I, pošto niste želele da vodite ljubav s njim, rekle ste mu da prestane i da niste spremne za seks, na šta vas je nabusito upitao zašto ste ga onda uopšte pozvale da uđe i otišao.

Onda se upitate: da li muškarci uvek kada ih pozovete da dođu u vaš stan, očekuju seks? Uglavnom ga žele. A ako je poziv usledio nakon sastanka na nekom javnom mestu, na kome nije moglo da dođe do neke veće intimnosti, mnogi muškarci (ne svi!) pretpostaviće da ih u svoj stan pozivate jer ćete tamo imati više privatnosti za privatne stvari – kao što je seks.

Da ne bude zabune, muškarac koji se poneo onako kako smo opisali – poput deteta koje se jako naljutilo kad je čulo da neće dobiti željeni slatkiš – zaista nije vredan vaše pažnje. Odrasloj osobi ne priliči da se naduri čim čuje da neće dobiti ono što želi (zapravo, i decu će roditelji odučiti od takvog ponašanja).

Kako je najbolje postupiti da bi vaše želje bile jasne? Jasno ih izraziti (ovo podrazumeva da i vi znate šta hoćete, a šta nećete). Predlog: recite muškarcu da biste volele bolje da ga upoznate, ali da još niste spremne za intimne odnose (možda za malo ljubljenja i maženja, ne više od toga) i pitajte ga da li bi želeo da uđe.

Tako kasnije ne može da se žali da ste ga navele da očekuje nešto što ne želite da pružite – a ako vi nakon poziva i ljubljenja i maženja poželite da odete dalje od toga, niko vam ne brani da se predomislite i da svom novom dragom kažete da ipak želite i da vodite ljubav.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Ah, to nestrpljenje. Obostrano. Ali sa različite tačke gledišta se razmimoilazite; što bi rekla pjesmica: sa moje tačke gledišta nije ti ništa. Nestrpljenje je u hirovima, hirovitosti situacije i nema ljutiš. Pogledaj me sada i nisam ona(j) koju si zamrzao u svom ogledalu. Svaki put kad se pogledaš u njemu, vidiš sliku prema kojoj gradiš priču, šta pogrešnu.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike