U trendu

Opširna rasprava: Ko je bolji za vezu, visoki ili niski muškarci?

Glumica Džamila Džamil pokrenula je opširnu raspravu na društvenim mrežama, nedavnom izjavom da bi umesto konvencionalnih parova – atraktivnih žena i visokih i uspešnih muškaraca, više volela da u javnosti viđa manje popularne kombinacije – punačke žene i zgodne tipove ili visoke žene i niske muškarce, prenosi Prva.rs.

Dok „konzervativna“ struja zagovara teoriju da su visoki pripadnici jačeg pola privlačniji jer prvenstveno ulivaju osećaj sigurnosti nežnijem polu, veliki je i broj onih koji smatraju da centimetri nemaju nikakve veze sa privlačnošću i muževnošću.

Ovi učesnici rasprava na društvenim mrežama smatraju da su niski muškarci zapravo daleko strastveniji, a neretko i lepše fizičke spoljašnjosti.

Među najpoželjnijim muškarcima današnjice nalaze se Džoni Dep, Bred Pit, Mark Volberg, Al Paćino, Robert Dauni Džunior… sve glumci koje karakteriše niži rast.

U filmovima nesvakidašnje kombinacije, tipa bucka i fitnes trener ili maneken i „neugledna“ učiteljica, nisu retkost, ali zašto nije tako u stvarnom životu? Kako stručnjaci kažu, ženska opsednutost visokim ljudima povezana je sa patrijarhatom.

Stručnjaci isto tako kažu i da su niski muškarci uglavnom mnogo bolji partneri. A evo zbog čega bi trebalo da razmislite o vezi sa niskim muškarcem.

Rade na svojoj ličnosti
Oni će uložiti mnogo više truda pokušavajući da svojom ličnošću impresioniraju partnerku, budući da im visina već nije jača strana.

Posvećeni su
Nauka je pokazala da se ovi muškarci ređe odlučuju za brak, ali zato je kod njih stopa razvoda znatno manja nego kod visokih – čak za 32 odsto. To znači da, ako ste dovoljno otvoreni da zanemarite razliku u visini, odabrali ste muškarca koji je posvećen vašoj vezi.

Uz njega ćete se osećati kao manekenka
Istraživanja su pokazala da muškarcima nije bitna visina njihovih partnerki. On je već prihvatio da ste viši od njega, što vama daje priliku da nosite cipele kakve god želite – i ravne i vrtoglavo visoke potpetice. Bonus je što ćete se uz niskog muškarca uvek pomalo osećati kao manekenka.

Bitno im je da dobro zarađuju
Studija je pokazala da 79 odsto muškaraca nižeg rasta imaju izraženu radnu etiku i trude se da rade i prekovremeno kako bi sebi i partnerki obezbedili lagodniji život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)