najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Postoje li “srodne duše”?

"Srodna duša", šta je to uopšte? Kao što joj i ime kaže, radi se o osobi koja je idealna – barem za vas. To je osoba sa kojom se super slažete, koja kao da vam je dopuna u svemu i sa kojom činite idealan par. O ovoj – svakako lepoj – ideji puno se priča, a mnogi skeptici pitaju: "Postoji li tako nešto uopšte u stvarnom životu?" U bajkama (holivudskim ili nekim drugim) svakako postoji, ali postoji li neko takav baš za vas? Ima li svako svoju srodnu dušu, pa je samo pitanje vremena i sposobnosti da je nađe, ili srodnu dušu treba stvoriti, ili…
Razmišljanja o srodnoj duši ima zaista mnogo, pa samim tim i različitih mišljenja. Neki smatraju da srodne duše zaista postoje, bilo zato što im se tako čini, bilo zato što su, kako kažu, već našli svoju. Neki su je našli i izgubili jer su bili premladi da bi prepoznali o čemu se radi (ovde se, naravno, može postaviti pitanje da li se u takvim slučajevima zaista radilo o srodnoj duši ili se idealizuje ljubav iz mladosti), a neki su našli srodnu dušu i dan-danas žive s njom.
Ima i onih koji ne veruju da postoji nešto kao što je srodna duša, sa različitim obrazloženjem. Neki od njih smatraju da se srodna duša stvara, da od svog trenutnog partnera (partnerke) možete s vremenom stvoriti idealne time što ćete raditi i na sebi i na vašoj vezi, time što ćete komunicirati i imati sluha za potrebe partnera (partnerke). Drugi opet smatraju da ne postoji jedna osoba koja je baš vaša srodna duša, već da postoji više osoba sa kojima možete imati dugu i srećnu vezu. Neki pak veruju da ništa ni slično pojmu srodne duše ne postoji, da je to sve izmišljotina kako bi se ljudi naterali na monogamiju, da možete uživati sa mnogo osoba, ali da niko neće biti baš savršen, baš "kao pravljen za vas".
Konačan odgovor na to pitanje još niko nije našao. Teško i da hoće, jer se radi o nečemu veoma individualnom – čak i ako neko tvrdi da je osoba sa kojom je u vezi njegova ili njena srodna duša, možete samo da im verujete na reč. To je, na neki način, ohrabrujuće, jer znači da odgovor na pitanje o postojanju srodne duše daje svako za sebe, prema onome na koji način bira da živi i prema onome u šta bira da veruje. Odaberite odgovor koji vam se sviđa!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike