U trendu

Prevarili ste partnera? Uradićete to ponovo, evo i zašto

Tim američkih uticajnih seksologa i psihologa došao je do interesantnog zaključka nakon istraživanja u vezi sa odnosom partnera u vezi i potencijalnom prevarom.

Ovi stručnjaci otkrili su da će ljudi koji su u prošlosti makar jednom prevarili svog partnera to u budućnosti učiniti najverovatnije još jednom, a možda i puno puta.

S druge strane, oni koji su uvek bili verni, više od 20 godina, teško će se ikada odlučiti na prevaru ma kakav da imaju odnos sa partnerom.

Zašto ovi psiholozi tvrde da oni koji su jednom prevarili MORAJU to da urade makar još jednom?

„Mozak onih koji varaju postaje vremenom otporan na negativne emocije poput laganja. Onaj koji vara oseća grižu savesti prvi put, ali ako to uradi još nekoliko puta, neće je više imati i biće skoro pa opušten po tom pitanju“, objavljeno je na sajtu Sex and Psychology.

Što je mozak manje osetljiv na grižu savesti i laganje, to će ono ići lakše.

Ono što je takođe interesantno je da preljubnici jako često i sami optužuju verne partnere za prevaru, iako nemaju nikakav dokaz za to, piše Avaz.

Jednostavno, oni su se navikli u mozgu na prevaru i potpuno im je za očekivati da to rade i drugi koje poznaju, uključujući i partnera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.