Prvi poljubac nakon razvoda (2)

Nije nimalo lako poljubiti se s novom osobom ni nakon raskida, a posle razvoda je još i teže. Ipak, do tog trenutka će doći, osim ako rešite da ostatak života provedete sasvim sami, pa ne bi bilo loše podsetiti se šta prilikom prvog poljupca nakon razvoda možete da očekujete.
Može se desiti da osetite tugu. Ta tuga nema veze s time da li je poljubac lep. Ova emocija često prati prvi poljubac nakon raskida, samo je, nakon razvoda, znatno intenzivnija. U isto vreme osećate uzbuđenje zbog nove osobe u vašem životu, kao i tugu zbog okončanog braka ili duge veze – i to čak i ako ste besni na bivše. Potvrda činjenice da je prethodna veza okončana može vas tokom tog poljupca pogoditi na dubljem nivou nego što ste svesni. To nije samo po sebi loše, pomaže vam da prebolite prethodnu vezu i krenete dalje, samo je dobro biti svestan šta je to što se dešava i ne pomisliti da je to nekakav znak da ne bi trebalo da se upustite u novu vezu nakon razvoda.
Budite otvoreni za drugačiji način ljubljenja. Ne postoje dve osobe koje se ljube na isti način. Budite otvoreni za činjenicu da će se nova osoba ljubiti na drugačiji način nego vaš bivši ili bivša, pa bi bila dobra ideja ne ljubiti se automatski na način na koji ste tokom prethodne duge veze navikli, već pokušati i da se malčice prilagodite novom načinu. Vremenom ćete se vas dvoje već uskladiti, samo to neće doći baš odmah – što se može iskoristiti na veoma prijatan način, za eksperimentisanje.
Ne oklevajte da ohrabrite novog partnera ili partnerku na poljubac. Ukoliko izlazite s osobom koja ima obzira prema vašoj situaciji, može se desiti da ta osoba okleva s poljupcem i, u suštini, čeka na vašu dozvolu. Kada budete spremni, ne oklevajte da tu dozvolu i date. To se može izvesti na mnogo suptilnih načina, kao što je nežan dodir, poigravanje njegovom ili njenom kosom, bilo šta nežno i blago što vodi ka fizičkoj bliskosti.
Proslavite taj poljubac kao oslobađanje! Prvi poljubac nakon razvoda može da bude velika stvar: priznanje samom sebi da ste razvod preboleli, da je to iza vas, i da ste ponovo u stanju da izlazite, da volite i da budete voljeni. To ne mora da bude najfenomenalniji poljubac vašeg života, ali jeste značajan, i zaslužujete da proslavite (makar samo u sopstvenim mislima) taj trenutak kao znak da ste se usudili da rizikujete, da ste nastavili sa svojim životom, i da biste mogli ponovo da budete srećni s nekim. Čestitamo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.