najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Više prijatelj nego ljubavnik?

I prijateljstvo i ljubav su lepe stvari, ali može da dovede do nezgodne situacije kad jedno zameni drugo, kao što je primer iz naslova. Tada bi trebalo razmisliti da li zaista želite da ostanete u takvoj vezi – uglavnom bi bilo bolje krenuti dalje, uprkos strahu.

A zaista može da deluje zastrašujuće, pa i nepravedno, da krenete dalje. Muškarac s kojim ste uopšte nije loš. Naprotiv, divan je, nežan, pažljiv, dobro vam je s njim. Samo, u vezi nema strasti. On vam je više prijatelj (predivan i veoma drag prijatelj) nego ljubavni partner.

Možda je nekad tu postojalo uzbuđenje, možda je nekad tu bilo zaljubljenosti, ali je to izbledelo. Strasti više nema. Možda ste pokušale da se zaljubite u nekog drugog, da odete, ali vam ne ide. Verovatno osećate i krivicu ako želite da se zaljubite u nekog drugog i da napustite partnera, pa ništa vam on nije skrivio, nije vas povredio, uvek je tu za vas, pouzdan je, odgovoran je, šta biste još htele? Onda pokušavate sebe da ubedite da vam je zapravo dobro u toj vezi, nema strasti, pa šta, on je dobar čovek, divan je, u vezi se osećate udobno i sigurno.

Ima onih kojima je takva veza prihvatljiva. Ima i onih koji u nekom periodu uživaju baš u takvoj vezi. Ako je tako, nema razloga da tražite izlaz.

Međutim, ukoliko ste nesrećni jer u vezi više nema strasti, treba skupiti hrabrost i iskreno razgovarati s partnerom o tome kako se osećate i kakva bi vam mogla biti zajednička budućnost, ako te zajedničke budućnosti bude. Ko zna? Možda otkrijete da se i partner oseća slično, a nije želeo da vas napusti kako vas ne bi povredio.

Ono što ne treba učiniti, a što, nažalost, nije redak slučaj, jeste da pribegnete preljubi kako biste našle neki razlog za raskid, bilo da ostavljate vi ili da budete ostavljene. Bolje je biti iskren – ako ne ide, ne ide, ali bar ne varate i ponašate se uz poštovanje i onoliko fer koliko je to moguće.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike