U trendu

Ovo je najčešća greška koju ljudi prave kada svog psa uče najjednostavniji trik (video)

Dreserka pasa iz kluba Rebel Paws, na službenom TikTok profilu otkrila je najčešću grešku koju vlasnici prave kada pokušavaju da nauče svog psa kako da pruži šapu.

Dreserka je rekla da vlasnici često stave šapu svog psa u ruku, umesto da nauče psa da im samostalno preda svoju šapu.

@trainuppupofficial

Here a tip to help you teach your dog the adorable trick paw 🐾 #paw #dogtraining #dogtrainingtips #dogtrainer #dogtricks #trickdog #teachdogtricks #puppyowner #dogmum #firsttimepuppyowner

♬ Luxury fashion (no vocals) – TimTaj

Kako bismo pravilno naučili psa ovaj jednostavni trik, potrebno je uzeti poslasticu u ruku i zatim je staviti ispred njuške svog psa. Pas će prvo pokušati da otvori šaku svojom njuškom, a kad mu to ne uspe, dodirnuće šaku svojom šapom. Tek onda mu smemo dati poslasticu. Nakon nekog vremena, pas će sam početi da daje šapu kada ispružimo ruku.

Edukativni video pregledalo je više od 3.8 miliona ljudi, a mnogi su pohvalili savet dreserke. „Moj pas je napokon naučio da daje šapu s 13 godina“, „Imam border kolija, naučio je ovo za 3 minuta i sad ne prestaje da daje šapu“, „Uspela sam da naučim svoju mačku ovaj trik“, samo su neki od komentara, kako prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar