U trendu

“Ovo nije normalno…” Devojka podelila fotografiju koja je razbesnela vlasnike pasa

Za vlasnike kućnih ljubimaca, njihovi psi su članovi porodice, oni se trude da ima pruže najlepši mogući život.  Psi su im na tome veoma zahvalni, zato vole svoje vlasnike i to pokazuju na dirljiv način!

Na tržištu sve više raste broj kozmetičkih preparata namenjenih za negu pasa, pa se tako mogu naći vlažne maramice, šamponi, balzami, razni sprojevi pa čak i parfemi.

Jedna devojka podelila je na Tviteru fotografiju iz pet shop-a i oštro osudila postojanje kozmetike za pse. “ Ovo nije normalno…narod od besa izmišlja…”, rekla je u svom komentaru.

Mišljenja tviteraša su podeljena. Neki vlasnici pasa naveli su da ništa osim hrane za pse i ne kupuju za svog ljubimca, dok jedna korisnica tvrdi da se lično uverila da se ovi proizvodi masovno kupuju.

Oni koji nemaju svoje kućne ljubimce kažu da ne vide smisao kupovine kozmetike za pse i uvereni su da je to samo još jedna marketinški upakovana finansijska zamka pet shop-ova.

A da li je zaista tako?

Na sajtu ctpa.org podelili su kozmetičku uredbu o kozmetici po evropskim propisima:

“ Kozmetički proizvod je bilo koja supstanca ili smeša supstanci namenjena da dođe u kontakt sa spoljašnjim delovima ljudskog tela (epidermis, kosa, nokti, usne i spoljašnji genitalni organi) ili sa zubima i sluzokožom usne duplje, u cilju isključivo ili primarno čišćenja, parfemisanja, menjanja izgleda, zaštite, održavanja u dobrom stanju ili korekcije mirisa tela.”

Kako proizvodi za kućne ljubimce nisu namenjeni za ljudsko telo oni zakonom ne mogu spadati u kozmetiku. Takođe, preparati za kućne ljubimce imaju svrhu nege i održavanja njihovog zdravlja, a ne ulepšavanja što još jednom potvrđuje da se ne radi o kozmetici.

Prema ovome se može reći da je ipak reč “kozmetika” prenaglašena kako bi doprinela boljoj prodaji proizvoda za kućne ljubimce.

Šta vi mislite – da li je kućnim ljubimcima potrebna kozmetika?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar