Alternativa vežbanju

Mnogi muškaraci odlaze u teretanu da neguju svoje telo, steknu kondiciju, budu jači, smireniji i bolji u krevetu. Naspram njih postoje oni muškarci kojima se odlazak u teretanu uopšte ne mili. Srećna okolnost koja od te grupacije neće načiniti "nesrećne slučajeve" zove se alternativno vežbanje. Već sama reč alternativno može da uliva nepoverenje. Svi se automatski prave da znaju šta takav tip vežbi podrazumeva – forsiranje sebe u nezgodnim pozicijama i pronalaženje unutrašnjeg bića. Svemu tome skeptici dodaju još i smešne trikoe i intenzivan bol zbog rastegnutih ekstremiteta.
Sama ideja alternativnog vežbanja skeptike podseća na jedan od krugova iz Danteovog pakla. S druge strane, ženska populacija voli ovakve stvari, i ako imaju jaku želju da nose usku garderobu i istežu se u raznim neobičnim pozama, ko smo mi da im kažemo ne? Međutim, koji bi muškarac koji iole drži do sebe svojevoljno pristao na ovu novotariju? Kad se stvari malo bolje analiziraju, postavlja se pitanje – a koji ne bi? Ne samo zbog toga što žene "bolje znaju" (što ima smisla) nego zbog toga što se često ispostavlja da su ovakvi tipovi vežbi često daleko lakši od rada s tegovima. Ovakav vid treninga umnogome doprinosi tome da se nakon napornog dana relaksiramo i oslobodimo stresa. Još uvek niste sigurni? Na sreću, postoji još gomila drugih prednosti. Kao što rekosmo, žene znaju šta valja.
Ako se dobro upoznamo sa svojim telom, imaćemo veću kontrolu nad njim i moći ćemo da ga bolje koristimo. To znači veći uspeh na poslu, na sportskom terenu i u spavaćoj sobi. Zato, šta možete da izgubite ako ih probate i pokažete svim onim devojkama u trikoima kako se to radi? O čemu tačno govorimo? O jogi, majci svih alternativnih načina vežbanja, ili o pilatesu, koji se fokusira na male, skrivene mišićne grupe. Nema razloga da ne probate oba, bez obzira na to što ste alfa-mužjak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.