U trendu

Deluje kao vijagra: Jedna potpuno besplatna stvar može pomoći kod problema u spavaćoj sobi

Prema novom istraživanju objavljenom u Journal of Sekual Medicine, postoji još nešto što treba da pokušate ako imate problema sa erekcijom i izbegavate neprijatne sporedne efekte Viagre.

Borba sa erektilnom disfunkcijom je teška, ali bez da razmisle o posledicama ili uzroku problema, bezbroj muškaraca okreće se lekovima na recept – maloj piluli za pomoć u spavaćoj sobi.

Uticaj aerobnih vežbi na erektilnu disfunkciju

Za ovu studiju, istraživači su želeli da znaju da li će aerobne vežbe poboljšati erektilnu disfunkciju, s obzirom da je stanje često povezano sa srčanim problemima, upalom i suženim arterijama.

Aerobne vežbe mogu pomoći u sve tri stvari, pa su istraživači mislili da bi to moglo pomoći i kod erektilne disfunkcije.

Da bi to saznali, prikupili su podatke o problemima s erekcijom iz 11 različitih studija, posmatrajući koji oblici lečenja deluju – da li je u pitanju vijagra ili vežbanje.

Naravno, aerobne vežbe su bile skoro jednako efikasne kao i lek koji se izdaju na recept, i dobro je napomenuti da je besplatan, dostupan, a jedini neželjeni efekat je poboljšanje zdravlja.

Konkretno, učesnici studije koji su iskusili poboljšanu erektilnu disfunkciju u poređenju sa kontrolnom grupom izvodili su 30 do 60 minuta aerobne vežbe – hodanje, biciklizam, trčanje, plivanje – tri do pet puta nedeljno.

Evo šta treba da uradite

Ako imate problema sa postizanjem erekcije, ovi nalazi bi trebalo da budu dobra vest. Ne samo da je aerobna vežba laka kao da izađete kroz ulazna vrata i izađete u šetnju, već ne morate da brinete ni o jednom od neželjenih efekata koje biste mogli da dobijete uz lek koji se izdaje na recept.

– Zdravstveni radnici treba da razmotre preporuku redovnih aerobnih vežbi kao niskorizične nefarmakološke terapije za muškarce koji imaju erektilne teškoće – zaključuju autori studije.

Bez obzira da li započnete rutinu trčanja, hodanja ili plivanja u najbližoj teretani, prednosti aerobnih vežbi su neuporedive. Ne samo da su odlični za zdravlje srca i opšte blagostanje, već bi mogli da poboljšaju i vaš seksualni život, prenosi MBG, a prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar