Iscrpljujući seks

Nemojte brinuti ako vaši prijatelji govore da vode ljubav češće nego što vi to činite. Niste na testiranju, a osim toga – uvek postoje i trenuci kada jednom od partnera jednostavno nije do seksa – zbog umora, zabrinutosti ili bilo kog drugog razloga. Reč preterivanje u seksu ne postoji! Priroda se sama pobrinula za to.

Kada se dođe do granice, žena postaje prenadražena, a muškarac ne može da doživi ejakulaciju. Moralistkinje babe tračare, one koje su vekovima ponavljale da je preterana seksualna aktivnost iscrpljujuća – nisu nas nikada toliko upozoravale na opasnost od preteranog jela i gojaznosti, na primer. Istina je da je seks fizička relaksacija koja najmanje zamara u odnosu na količinu utrošene energije. Ako se zaista ponekad iscrpite do krajnjih granica, to je iscrpljenost koja se najbrže leči.

Dovoljno je nekoliko sati odmora. Suprotno drugačijim verovanjima – više seksa čini seks sve boljim i boljim, a čestim seksom prevazilazi se problem s prebrzim doživljavanjem orgazma, posebno kod muškaraca. Ono što kod iscrpljujućih seksualnih aktivnosti u najvećoj meri plaši većinu muškaraca jeste reč na koju se pali crvena lampica – impotencija. Tu postoji nekoliko veoma važnih činjenica na koje treba skrenuti pažnju. Svi muškarci su ponekad impotentni, obično pri prvom ili brzopletom vođenju ljubavi sa ženom koju veoma žele ili koju žele da impresioniraju. Rizik je proporcionalan uzbuđenju.

Impotencija se može dogoditi i muškarcu sa stalnom partnerkom sa kojom ima dobre seksualne odnose, i to bez ikakvog nagoveštaja, a često zbog uzroka kojeg ni sam nije svestan. Jedino što je važno u takvim prilikama jeste to da to što se dogodilo ne optereti. Konvencionalna muška fantazija o tome da muškarac treba da bude spreman da vodi ljubav u bilo koje vreme i na bilo kojem mestu je neurotična i nepraktična.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.