Ispraznite ormare

Kraj jedne i početak druge sezone idealno je vreme da sredite svoje ormare i da odbacite sve što ste gomilali, a već duže vremena niste koristili. Zaboravite na nostalgiju i bez žaljenja se oslobodite svih beskorisnih sitnica koje vas vraćaju u prošlost i ne dozvoljavaju vam da se okrenete budućnosti. Pre nego što krenete u akciju, izdvojite i sačuvajte samo nekoliko stvari koje za vas imaju veliku emotivnu ili drugu vrednost.
Pre svega – napravite plan. Ako vam je lakše, na papiru zapišite sve što imate u planu da uradite za jedan dan. Kada završite s jednim delom, slatko ga precrtajte – to će vam sigurno pomoći u organizaciji. Tek kada detaljno završite s jednim delom prostora, pređite na drugi. U suprotnom, sve će vam izgledati haotično, pa ćete ubrzo izgubiti i volju, a bez volje – ništa! Kada završite s delovima koje ste zabeležili na papiru, pređite na manje uočljiva mesta. Dok sređujete, sve stvari izdvajajte na samo dve gomile – za bacanje i za ostavljanje. Važno je da odmah odlučite, bez premišljanja i sentimentalnosti. Zadržite samo ono što ima upotrebnu vrednost i što ćete moći da koristite u narednom periodu.
Potrudite se i da nađete korisnu zamenu. Izbacivanje suvišnog nameštaja iz kuće pomoći će vam da rasteretite svoj životni prostor i da se osećate lakše i bolje. Ne vezujte se za stvari. Ako posle sređivanja imate osećaj praznine, napravite drugačiji raspored nameštaja ili dodajte neki novi detalj koji će mnogo bolje pristajati ambijentu u kojem živite ili provodite najveći deo svog slobodnog vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.