najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nađite inspiraciju

Ponekad neizmerno zavidimo ljudima kojima nikakvo pomračenje ne može da naudi. Oni uvek imaju dovoljno dobre volje da nađu inspiraciju za neki nov posao, dovoljno razumevanja da se ne razočaraju u ljubav, dovoljno snage da se upuste u nove izazove. Naspram njih nalaze se oni koji su u većini i koji često sve to vide kao izuzetan napor, oni koji nisu spremni da se o bilo čemu dogovaraju ni sa sobom ni s drugima. Umesto da klonemo duhom, bilo bi bolje da se ugledamo na onu prvu grupu odvažnijih, čiji životni stav jednostavno nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.
Mnoge sjajne šanse mogu da nam se pružaju, ali ako mi u sebi ne osećamo poriv da se upustimo u igru (hajde da ne kažemo borbu), propustićemo ih. I one će pripasti nekom drugom ko neće biti toliko neodlučan. Dobro bi bilo kada biste sebi što manje "kidali nerve" i dali svima na znanje da imate određenu viziju koju nameravate da sprovedete u delo, što je nešto što niko ne može da vam oduzme. Da biste je realizovali, potrebni su vam sposobni saradnici, ali vam je od njih još potrebnija vaša unutrašnja energija kojom želite da se pretvorite u pobednika. Dajte znak za start i sebi i drugima, a onda kucajte na sva vrata koja vam se čine kao prava. Mnoga se mogu otvoriti, a to je ono što odavno čekate. Ako je potrebno, pokušajte da se prilagodite i nekim novim uslovima rada, čak i ako vam na prvi pogled izgledaju nepovoljno.
Bilo kako bilo, najbolje je da se postavite krajnje racionalno i da manje osećate, a više razmišljate o položaju u kojem ste se našli. Zapitajte se imate li dovoljno snage i nerava da nastavite istim tempom, ili će vam biti potrebna preraspodela snaga. Morate se suočiti s realnošću i zapitati se gde ste, s kim ste i šta želite da postignete. Bez odgovora na ova pitanja teško ćete nastaviti uspešno da igrate stratešku igru koja vas može dovesti do željenog uspeha.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike