U trendu

Razlozi za raskid, razlozi za pomirenje

Razlozi da dvoje ostanu zajedno postoje paralelno sa onima da toga više i ne bude. Nikada ne možete biti sasvim sigurni jesu li oni takvog razmera da mogu postati realnim uzrokom okončanja veze ili su to stvari koje vas tako slatko izluđuju da ih, za sada, obožavate. Uvek je tu negde u vazduhu pitanje da li ste doneli pravu odluku i staro „šta bi bilo kad bi bilo“ opseda vas. Ako i dođe do kraja veze, morate znati kada kraj znači kraj.

Mnoge veze propadaju zbog sitnica tipa: vi ne sklanjate svoje stvari nakon nošenja, razvlačite ih po stanu, njen donji veš je pomešan sa vašim čarapama, a i nije onakav kakav ste zamišljali i očekivali, ona premešta stvari sa vašeg radnog stola, čeprka po vašem kompjuteru, a vi zauzvrat nikada ne spuštate dasku na wc-šolji, što nju (iz vama nepoznatih razloga) dovodi do ludila. Nemojte je ostaviti zbog takvih sitnica, jer, na kraju krajeva, ne postoji savršena žena, sve one imaju bubice u glavi koje ih teraju da čine čudne stvari, koje bi vam sigurno nedostajale kada bi nestale. Ne zaboravite samo ime ovakvih stvari – sitnice, i to će biti dovoljno za očuvanje vaše veze.

Prepoznajte prave razlike koje postoje između vas dvoje, preko kojih ne možete preći i koje će uvek biti tu. Da li je ona možda budista a vi hrišćanin i to vam jako smeta jer je nemoguće ukrstiti vaše živote i naći tačku preseka jer oni teku paralelno. Da li ona želi da je stalno kod kuće, a vi volite provod, želi seks dva puta mesečno a vi biste ga upražnjavali i četiri puta nedeljno? To su već neke stvari koje se najverovatnije neće promeniti. Ako shvatite da niste spremni na kompromise i da se nijedno od vas neće ni za dlaku promeniti – idite dalje, ali bez nje. Mogu godine proći a stvari će ostati kakve jesu i biće vam još teže da se rastanete kasnije.

Razišli ste se a želite je nazad jer ste trenutno sami, a znate da ona vaš poziv čeka sa radošću. Pogrešno. Nemojte zvati bivšu devojku samo zato što trenutno nemate nikoga pored sebe, koliko god iskušenje bilo veliko. Iako uvek ostaju samo lepe uspomene, prisetite se razloga razilaženja i to će vam biti dovoljno da se zaustavite u nameri da je pozovete telefonom. To što vi želite vezu za jednu noć, ne znači da je želi i ona, i opet možete dospeti u preživljavanje mukotrpnih „ponovo poslednjih dana“ vaše veze. Koliko god da vam nedostaje, nemojte je zvati samo zato što ste usamljeni, jer vam ne nedostaje baš ona, već bilo koja devojka.

Roman „High Fidelity“, Nika Hornbija, bavi se problemima savremenog muškarca koje oni jako teško priznaju i sebi a kamoli drugima, te je ovom prilikom preporučujemo. Biće vam lakše kada shvatite da postoje neki standardni muško-ženski problemi u svim vezama, i da to što vi preživljavate nije nedostatak „muškosti“ već večita borba i ujedno pasivno stanje između straha od usamljenosti i dokazivanja na svim poljima. Napravite i vi spisak bivših top-pet devojaka i zapisujte i dobro i loše, i razloge za pomirenje i one za nepomirenje, zapišite sve što vam padne na pamet. Iako ponekad ne znate šta je ispravno a šta nije, gde svrstati koju stvar i kako uopšte odabrati kriterijume za razvrstavanje, oslonite se na instinkt.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike