Srećna stogodišnjica

Pravila lepog ponašanja nalažu da se na proslavu dvadesetpetogodišnjice donose pokloni od srebra, a pedesetogodišnjica već podrazumeva poklone od zlata. Šta pokloniti nekome ko slavi svoju stotu godinu? S obzirom na prirodnu ograničenost ljudskog života, potpuno je sigurno da nećete doživeti proslavu stogodišnjice svog braka. Ipak, budući da je sada 2003, učestvujete u proslavi stotog rođendana najpoznatijeg motocikla na svetu – Harli Dejvidsona.

Harli je u početku bio skromna i jednostavna kreacija na dva točka. Moglo bi se reći – običan bicikl sa slabim motorom. Danas, međutim, govorimo o veoma moćnoj mašini. Veoma brzo Harli je postao najveći proizvođač motocikala na svetu, a do danas je uspeo da preživi veliku ekonomsku krizu, japansku konkurenciju, probleme sa sopstvenim kvalitetom, čak i pokušaj preuzimanja od strane konkurencije.

Danas je Harli Dejvidson ikona američkih motociklista, američke bajk-industrije, koja proizvodi „lavove na dva točka“.

U čast svog velikog i zaista jedinstvenog jubileja, ovaj gigant izbacio je na tržište najnoviji model, od kojeg zaista zastaje dah. Ime mu je V-Rod, inspirisan je trkačkim motorima i jaše na 115 konjskih snaga. Ova izdužena i uzana mašina ukrašena je specijalnim jubilarnim oznakama i obojena je posebnom farbom koja stvara utisak tečnog metala. Sećate se da ga je i Terminator vozio, te je tako jasno odakle im potiče inspiracija. Tako je stvoren „komad“ za istoriju. O ceni nećemo govoriti, recimo samo da se radi o hiljadama dolara, ali izgleda da to ne predstavlja visoku cenu, jer već po prvim saznanjima – cela serija više ne postoji; rasprodata je u toku samo jedne nedelje. Bajkeri su, izgleda, štedeli da bi sebi pribavili ovog čudesnog dvotočkaša. Kako li će izgledati model kojim će Harli obeležiti svoj dvestoti rođendan?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.