Zemaljski raj u srcu Italije

Toskana pruža mnogo više od prelepih pejzaža u samom središtu Italije. Od dugih aleja čempresa koje vode do starih dobrih vinograda, preko plantaža limuna i maslina, pa do brežuljaka na čijem horizontu se vide borovi koji rađaju pinije – sve je okupano suncem. Ona je i vazduh koji kao svila miluje kožu i boje koje danas inspirišu mnoge slikare.

Toskana oduševljava svojim kulturno-istorijskim spomenicima. Ona ima da ponudi toliko toga da jedno putovanje nije dovoljno da se vide gradovi kao što su Luka, Voltera, San Điminjano, Firenca i Sijena. Gotovo na svakom ćošku nalazi se znamenitost vredna obilaska. Toskanska kuhinja je jedinstvena. Zasniva se na seoskoj tradiciji čiji su specijaliteti aktuelni cele godine. Osnova svih jela je maslinovo ulje, koje zajedno sa začinskim biljkama daje specifičnu aromu. Tu su i pasta, specijaliteti s mesom, keks s bademom i vino.

Krivi toranj u Pizi bio je zatvoren u toku nekoliko godina restauracije. Danas mu se možemo diviti i iznutra. Trg Piazza del Campo u Sijeni ima oblik školjke i važi za jedan od najlepših u svetu. Iz godine u godinu tu se početkom jula i sredinom avgusta održavaju poznate konjske trke. Ponte Vecchio – Stari most, spaja obale reke Arno i odvojene delove Firence. Na najstarijem mostu ovog grada nalaze se samo prodavnice s nakitom od zlata, srebra i dragog kamenja. Na Trgu gospode ispred Stare palate u Firenci uvek je živo – postanite i vi njen deo.

Brežuljkasti predeli, gradovi poznati u celom svetu i ukusna kuhinja – ko jednom dođe u Toskanu, celog života će žudeti za njom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.