Zimovanje – predlozi (1)

Došlo je vreme kada se intenzivno razmišlja gde otići ove zime, a to svakako podrazumeva mesto gde postoje odlična skijališta i dobra mesta za odmor posle skijanja. Ukoliko još ne znate gde ćete provesti ovu zimu, nudimo vam predloge za aktivan i zanimljiv zimski odmor.
Poznato skijalište Kronplac (Kronplatz) nalazi se u Italiji, iako ga oni manje upućeni ponekad pripisuju Austriji. Staze (čak 85 kilometara ukupno) brižljivo su održavane, a uz brojne prilike za zabavu i školu skijanja u ponudi je i dečji vrtić, tako da će roditelji s malom decom tu sigurno uživati. Slično ćete proći i u Marilevi (Marilleva), Andalu (Andalo) i Livinju (Livigno). Kao jedno od najlepših svetskih skijališta često se spominje i Sela Ronda (Sella Ronda) s besprekornim stazama, modernim sistemom žičara i velikim brojem sunčanih dana.
Verovali ili ne, na zimovanje u Alpima odlučuju se i oni koji na skije ne bi stali ni da im je život u pitanju. Ako vam nije teško da shvatite draž boravka na svežem vazduhu, romantičnih belih pejzaža i tople unutrašnjosti planinskih kućica, mogućnosti obilaska privlačnih malih radnjica, ekskluzivnih restorana i prijatnih barova, nemojte odbiti poziv koji vam nude Madona di Kampiljo, Kortina D’Ampeco ili Santa Kristina.
Zanimljiv je podatak da oko 70 odsto turista koji borave u navedenim ski centrima tu ne dolaze zbog skijanja. Jedno od najkvalitetnijih evropskih skijališta, Alanja Valsesija (Alagna Valsesia), dobro je čuvana tajna iskusnih skijaša. Mogućnosti kao što su skijanje kroz šumu i heli skijanje, a sve u tišini i bez velike gužve, čine ga poželjnim odredištem za radoznale koji bi želeli da probaju nešto novo.
Kranjska Gora, Bled i Bohinj, Triglav, Rogla i Logarska dolina dobro su poznati skijaški centri, a izbor je obogaćen i velnes centrom Habakuk, koji se nalazi blizu Maribora. Skijališta u Bosni i Hercegovini ponovo postaju popularna. Stari hoteli zamenjeni su novim, modernijim, a cene su izuzetno povoljne. Možete zimovati na Kupresu i Bjelašnici, a ovde se posebno ističu hotel "Termag" na Jahorini, kao i skijalište Vlašić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.